Woning zoeken en inschrijven

Advertenties vrijkomende woningen

 

U wilt in aanmerking komen voor een andere huurwoning? Daarvoor moet u staan ingeschreven bij Woongaard.com of Wonen Bommelerwaard.nl. Een keer per week of twee weken verschijnt een advertentie in een lokaal huis-aan-huis blad. Van elke woning ziet u een foto, een korte beschrijving en de voorwaarden. Als ingescheven woningingzoekende kunt u hierop reageren.

 

Reageren op woningen met woonkeuzebon

U kunt zelf aangeven voor welke woning u in aanmerking wilt komen. Dat doet u met behulp van de zogenaamde ‘woonkeuzebon’. Bij uw inschrijving heeft u een daarvan een setje gekregen. Van de mensen die op een vrijkomende woning reageren, krijgt degene die het langst ingeschreven is de woning aangeboden.

 

Gemakkelijk zelf uw kans op een woning inschatten

U kunt gemakkelijk zelf bepalen wat uw kansen op een woning zijn. In de advertenties staat namelijk ook aan wie de woningen uit voorgaande advertenties zijn verhuurd. Althans, we vermelden van die mensen de inschrijfdatum. Als u deze vergelijkt met uw eigen inschrijfdatum, weet u ongeveer uw kans op succes bij volgende woningen van hetzelfde type in dezelfde wijk. Uw inschrijfdatum vindt u op uw inschrijfbevestiging.

 

Reageren op huurwoningen? Regel op tijd een IB 60 bij de Belastingdienst!

Wanneer u reageert op een huurwoning, zijn wij vanaf 1 januari 2011 verplicht het belastbaar inkomen van uw huishouden te controleren. Zorg er dus voor dat u uw meest recente jaaropgaven heeft. Heeft u geen jaaropgave (meer)? Vraag dan een IB-60 verklaring op bij de Belastingdienst, telefoonnummer 0800-0543. Deze verklaring is gratis, maar het kan 5 werkdagen duren voordat u die in huis heeft. En dat laatste kan een probleem zijn. Want krijgt u een woning aangeboden, dan heeft u enkele werkdagen de tijd om te beslissen of u de woning accepteert en uw gegevens in te leveren. Lukt dat niet binnen die termijn, dan benaderen wij uiteraard andere gegadigden.

 

Verzamel daarom tijdig uw inkomensgegevens om teleurstellingen te voorkomen.
 

Inschrijven voor woningen

Wilt u zich voor een woning inschrijven, dan doet u dat per gemeente waarin u wilt wonen. Maakt u hiervoor gebruik van onderstaande links.

 

Zaltbommel en Maasdriel 

 

Maas en Waal, Druten, Wijchen

 

Neerijnen