Werken bij De Kernen
Ik huur Leefomgeving Bewonersraad

Bewonersraad

De Bewonersraad is er voor en door de huurders. Zij denkt mee over het beleid van De Kernen. Regelmatig overlegt zij over zaken die voor huurders belangrijk zijn en geeft ze De Kernen soms advies. Denk aan de jaarlijkse vaststelling van de huur, het (groot) onderhoud van de woningen en leefbaarheid. De Kernen betrekt haar huurders altijd bij grote ontwikkelingen, zoals een herstructureringproject. En is er ook een klantpanel

Uw stem is belangrijk

Wilt ook als huurder van De Kernen actief worden in de Bewonersraad? Laat het ons weten. Mail ons en wij nemen snel contact met u op. Ook wensen en ideeën zijn  welkom: een belangrijke bron om de stem van de huurder te laten horen! 

Contact

bewonersraaddekernennl.
​​​​​​​www.bewonersraaddekernen.nl 

Huurbeleid 2019

De Bewonersraad adviseert De Kernen elk jaar over het jaarlijkse huurbeleid. De Bewonersraad wil dat De Kernen de verschillen in huur van gelijke woningen verkleint.
Of anders gezegd: dat de buren een vergelijkbare huur betalen voor een vergelijkbare woning. De Kernen denkt graag over dit onderwerp mee, maar ziet dit jaar nog geen mogelijkheden deze aanpassingen bij bestaande woningen door te voeren.

Wat is er nodig?

Om dit te kunnen doen, is het nodig enkele zaken beter op orde te hebben. Dit wil De Kernen in het belang van alle huurders op een goede manier doen. Om de huren beter vergelijkbaar te maken  werkt De Kernen aan:

  • Juiste plattegronden van alle 4.500 woningen. Daarvoor gebruiken we nieuwe landelijke afspraken.
  • Juiste energielabels. Door de vele energiebesparende maatregelen die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd moeten we de energielabels* van bijna 3.500 woningen vernieuwen.
  • Per 1 januari 2020 verandert landelijk de regelgeving van energielabels. Ook deze vernieuwing wil De Kernen eerst verwerken.

De Kernen is het eens met wat De Bewonersraad wil, maar kan dit helaas niet op korte termijn voor elkaar krijgen. 

 

 

 

Huurbeleid 2019 (kopie 1)

Wij zoeken actieve leden. Denk en doe mee!
Bewonersraad