Huuraanpassing

Jaarlijkse huuraanpassing

Per 1 juli van ieder jaar kan de huurprijs van uw huis aangepast worden. Als de huurprijs wijzigt, geven wij dit voor 1 mei aan u door.

Digitaal bekijken

U kunt inloggen op het klantenportaal van De Kernen om te zien hoe uw huur is opgebouwd.
In 2017 is de huurprijs niet aangepast.
In 2018 is deze verhoogd met 1,4%
In 2019 is deze verhoogd met 1,6%
 

Huurbevriezing of huurverlaging, geldt dit ook voor u in 2020?

In het Sociaal Huurakkoord is afgesproken dat huurders waarvan blijkt dat hun huur te hoog is voor hun inkomen, een huurverlaging of huurbevriezing kunnen krijgen. Misschien geldt dit voor u ook. Hieronder staat hoe het werkt voor 2020. 

Wat is huurbevriezing?
Bij huurbevriezing wordt de huur (eenmalig) niet verhoogd per 1 juli 2020. Dit kan alleen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zie het schema en voorwaarden.

Regel huurbevriezing bij voorkeur voor 7 maart 2020
Als u voor 7 maart huurbevriezing schriftelijk aanvraagt bij De Kernen, dan kunnen wij vóórdat de jaarlijkse huuraanpassing ingaat, alles regelen om uw huur te verlagen of te bevriezen.

Wat is huurverlaging?
Bij huurverlaging wordt de huur verlaagd tot een huur die passend is bij uw inkomen. Dit kan alleen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zie het schema en voorwaarden. Huurverlaging kunt u het hele jaar door aanvragen.

Welke voorwaarden zijn er voor huurbevriezing en huurverlaging?
U woont 6 maanden of langer in een woning met een te hoge huur voor uw inkomen.
U heeft door pensionering een lager inkomen gekregen dat niet meer past bij uw huur. U kunt dan meteen een aanvraag doen en hoeft geen 6 maanden te wachten.

Wat te doen voor 7 maart 2020?

  • Kijk eerst goed in het schema welke situatie voor u geldt;  
  • Komt u in aanmerking voor huurbevriezing of huurverlaging? Stuur ons dan de gevraagde stukken toe voor 7 maart 2020. Hou er rekening mee dat het aanvragen tijd kost!
  • Komt u niet in aanmerking voor huurverlaging of huurbevriezing? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt dan van ons automatisch voor 1 mei de jaarlijkse huuraanpassing brief.
  • Lukt het u niet voor 7 maart te reageren, dan heeft u nog de mogelijkheid voor 1 juni te reageren. U zult dan nog wel de jaarlijkse huuraanpassing brief ontvangen. En duren zaken mogelijk iets langer.   

Vragen of advies nodig over huurbevriezing of huurverlaging?
Bel ons gerust op werkdagen tussen 08.00 uur en 13.00 uur op telefoon 088- 58 24 000 of mail uw vraag naar huurdekernennl. De woonservicemedewerkers helpen u graag.

Lees meer

Schema huurverlaging en huurbevriezing 2020

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden