Werken bij De Kernen
Ik huur Duurzaam Hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen

De Kernen wil een duurzame wereld. Wij kunnen daaraan bijdragen. Dat doen we onder andere door ruim 300 woningen te voorzien van hybride warmtepompen. 
Dit grote project in 2021 en deels 2022 doen we samen met Installatiebedrijf Kemkens. 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een reguliere gas cv-ketel en heeft een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. Het buitendeel van de warmtepomp staat in de buitenlucht. Daar wordt energie aan de buitenlucht onttrokken. Het werkende deel van de warmtepomp brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau, zodat de warmte gebruikt kan worden in uw centrale verwarmingssysteem. De hybride warmtepomp werkt op elektriciteit en verzorgt voor een groot deel de benodigde warmte in huis. De cv-ketel werkt op gas en is verantwoordelijk voor het warme water in de keuken en badkamer. Daarnaast springt de cv-ketel indien nodig bij op koude dagen, zodat er altijd een optimale warmte in huis is.

Waarom een hybride warmtepomp?

De Nederlandse overheid heeft aangegeven dat vanaf 2050 alle huishoudens klimaatneutraal moeten zijn. Dat betekent dat we gebruik moeten gaan maken van alleen duurzame bronnen van energie. De meeste huishoudens zijn op dit moment nog aangesloten op aardgas, een brandstof die CO2-uitstoot geeft bij verbranding. Door over te stappen op uitsluitend duurzame bronnen verminderen we deze CO2-uitstoot. Volledig afstappen van aardgas vergt een enorme investering, niet alleen in apparatuur maar ook bijvoorbeeld in de rest van uw verwarmingssysteem en isolatie van uw woning. De hybride warmtepomp wordt gezien als een eerste stap om het gasverbruik van een woning te verminderen.

 

 

 

 

Brochure
Inventum warmtepomp
Brochure
Daikin warmtepomp