Wonen tussen de rivieren

...betekent wonen in het land van Maas en Maal, Bommelerwaard of Tielerwaard. In een prachtige landelijke omgeving omgeven door de rivieren Maas, Waal, Lek en Rijn. 
In dit gebied verhuurt De Kernen in zes gemeenten huurwoningen: gemeente Maasdriel, Neerijnen, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel. 
In 38 dorpen verspreid over zes gemeenten, kunt u bij De Kernen dus ook een woning huren. 
Wilt u zich inschrijven voor een sociale huurwoning in dit gebied? Kijk hier verder...

Druten

In Druten vind je de voordelen van landelijk wonen met uitstekende voorzieningen. Voor de vijf kerkdorpen Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk is de rivier de Waal beeldbepalend. De gemeente is goed bereikbaar via de A50 en de A73 en met snelle busverbindingen zijn ook de NS-stations van Nijmegen en Tiel dichtbij.

Maasdriel

De gemeente Maasdriel ligt oostelijk in de Bommelerwaard en ligt zowel landelijk als centraal in Nederland met de A2 om de hoek. De dorpen Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Rossum en Well vallen onder deze gemeente. 

West Betuwe

Gemeente West Betuwe is per 1 januari 2019 gevormd (door de drie voormalige gemeenten Geldermalsen, Lingewaard en Neerijnen). In deze gemeente heeft De Kernen huurwoningen in de dorpen Est, Haaften, Hellouw, Heesselt, Neerijnen, Ophemert, Opijnen, Tuil, Varik en Waardenburg.

West Maas en Waal

Voor de gemeente West Maas en Waal vormen de rivieren de Maas en de Waal de natuurlijke grens van de gemeente. De dorpen Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel hebben elk hun eigen karakter en basisvoorzieningen. Vanuit Nijmegen, Tiel, ’s-Hertogenbosch en Arnhem is de gemeente prima bereikbaar.

Wijchen

De gemeente Wijchen ligt onder de rook van Nijmegen. De van oorsprong agrarische gemeente bestaat uit de kernen Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Wijchen. Sinds de jaren vijftig heeft Wijchen een veelzijdig karakter ontwikkeld met industrie, bouwnijverheid en dienstverlening.

Zaltbommel 

Zaltbommel ligt aan de Waal. Het karakteristieke, historische stadje ligt centraal, vlakbij de A2. De dorpen die onder deze gemeente vallen zijn Aalst (Gld.), Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Nederhemert, Nieuwaal, Poederoijen en Zuilichem.