Sociale huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning? 

Een huurwoning zoeken en vinden...

Een huurwoning zoeken en vinden doet u op www.woongaard.com. Daar schrijft u zich in én zoekt u via die website naar een woning. Dat doet u niet bij De Kernen.
Geef uw juiste gegevens door: uw inkomen, gezinssamenstelling en leeftijd bepalen namelijk welke woning u kunt huren. Na inschrijving ziet u de huurwoningen die passen bij uw situatie.

Bij uw inschrijving kunt u zich aanmelden voor de gratis Digizine van Woongaard. U  ontvangt dan elke week een e-mail met het aanbod huurwoningen dat bij u past. Zo zoekt u nog makkelijker.   
Tip! Vul bij woonwensen alleen de gewenste woonplaats in. Dit voorkomt dat u passende woningen mist.

Woning gevonden via Woongaard?

Als u een woning gevonden heeft, kunt u hierop reageren. U kunt maximaal op 3 woningen reageren waarvan de reactietermijn nog loopt. 
Tip! Reageer alleen als u voor de woning in aanmerking wilt komen. U komt niet hoger op de wachtlijst wanneer u op veel woningen gereageerd heeft.

Bent u na sluiting van de reactietermijn de eerste kandidaat? U ontvangt dan een uitnodiging van een woningcorporatie om de woning te bekijken. Welke woonstichting dat is, hangt af van de plaats. De Kernen heeft huurwoningen in 35 kernen in het land van Maas en Waal, Bommelerwaard en Tielerwaard. 

Woning weigeren

Na bezichtiging kunt u de woning accepteren of weigeren. U kunt de woning zonder verdere gevolgen weigeren. U komt hierdoor niet onderaan de wachtlijst te staan en uw inschrijving blijft ongewijzigd. U kunt gewoon opnieuw via www.woongaard.com reageren op andere woningen. 

Woning accepteren

Accepteert u de woning, dan controleert de woningcorporatie uw gegevens. Wordt de woning aan u toegewezen, dan ondertekent u het huurcontract. U kunt dan ook eventuele afspraken met de voorgaande bewoners maken voor overname van spullen zoals gordijnen en vloerbedekking. 

Huurgrens 2018

Wilt u weten wat de huurgrens voor 2018 is?
Lees hier verder...

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden