Ongedierte

Ongedierte kan uw woongenot aardig verstoren. Vaak is het een gevolg van rondslingerende etensresten of gebrek aan hygi├źne. Heeft u last van ongedierte? Dan  dient u dat zelf op te lossen. 

Voor de bestrijding van ongedierte komt De Corporatie niet langs. U kunt eerst zelf proberen om het ongedierte te bestrijden. Mocht dit niet helpen dan kunt u contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. De kosten zijn voor uw eigen rekening. 

Wat u zelf kunt doen

Kakkerlakken, muizen, ratten en dergelijke vermeerderen zich snel. Bovendien dragen ze ziekten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat u het snel aanpakt. Berg etenswaren goed op en houdt uw huis schoon. Voor de bestrijding van bijvoorbeeld muizen, kakkerlakken, slakken en mieren, zijn bij drogisterijen en bouwmarkten lokdozen te koop.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, bruine insecten met lange voelsprieten. Ze houden van een warme, vochtige en donkere omgeving. Ze bereiden zich zeer snel uit tot een plaag. Kom daarom meteen in actie bij de eerste kakkerlak.

Mieren

In het voorjaar worden de mieren weer actief en gaan zij op zoek naar eten. Mieren kunnen vaak makkelijk een gaatje vinden om een woning binnen te komen. Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let erop dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. Om mieren tegen te gaan zijn er lok-dozen en gif te koop.

Muizen

Muizen veroorzaken schade en ziektes. Sluit etenswaren goed af en bestrijdt de muizen met muizenvallen of gifdoosjes.

Ratten

Ratten planten zich snel voort en vormen snel een plaag. Bel daarom een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Slakken

Vooral in oudere woningen zijn slakken te vinden in donkere, vochtige ruimtes. Ze komen de woning binnen via kieren en gaten of door de gootsteenafvoer. Slakken zijn nuttig, maar laten wel vieze sporen na. Dicht alle gaten en kieren in de woning met kit. Probeer kelder of kruipruimte te ventileren of plaats een vochtvreter. Verjaag ze met schoteltjes bier of met slakkenkorrels. Let op: deze kunnen giftig zijn voor kinderen en huisdieren.

Wespen

Vooral aan het einde van de zomer kunt u overlast ondervinden van wespen. Zijn er veel wespen? Dan zit er waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Neem contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder om het wespennest te laten verwijderen.

Zilvervisjes

Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen ze af op stapels kranten en tijdschriften.U kunt zilvervisjes voorkomen door uw woning goed te ventileren. Ook kunt u de bron van het vocht wegnemen. Zilvervisjes bestrijdt u met lokaas, te koop bij de bouwmarkt.

Meer weten? Kijk voor meer informatie over ongediertebestrijding op de website van de GGD. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden