Overlast

Een bewoner kan met overlastgevend gedrag het woongenot van andere bewoners flink verstoren. We onderscheiden ernstige, langdurige en herhaaldelijke overlast. 

Wat kunt u zelf doen?

Spreek degene van wie u overlast heeft altijd eerst zelf aan. Het kan zijn dat uw buren zich niet van de overlast bewust zijn. Met een goed gesprek kunt u een heleboel ergernis oplossen. Wilt u graag in gesprek met uw buren? Maar weet u niet waar u moet beginnen? We hebben een aantal adviezen voor u.

  • maak een afspraak en neem de tijd
  • kom met duidelijke voorbeelden van de overlast die u ervaart
  • denk zelf alvast na over een oplossing en bespreek deze
  • blijf rustig en maak duidelijke afspraken met elkaar

Lukt het niet om het zelf op te lossen? Dan kunt u de overlast melden bij De Corporatie. In veel gemeenten zijn ook teams van Buurtbemiddeling actief die helpen bij het voeren van lastige gesprekken met buren. Vraag De Corporatie hierover meer informatie.  

Melding maken

Het is belangrijk dat u voldoende voorbeelden en gegevens heeft van de overlast. Houd bij wanneer u de overlast ervaart en in welke mate. Zo bouwt u een dossier op, wat ons kan helpen om in te grijpen. Wij behandelen alleen schriftelijke meldingen van overlast. Alleen met schriftelijk bewijs kunnen we iets aan overlast doen. Mondelinge of anonieme meldingen behandelen we dus niet. Daarop is één uitzondering: zeer ernstige overlast die veroorzaakt wordt door iemand die mogelijk geweld gebruikt. Alleen dan mag de klacht mondeling op anoniem gemeld worden.

U kunt de overlast aan ons doorgeven via het online formulier.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden