Onderhouds ABC

Wie betaalt welk onderhoud?

De algemene stelregel is: kleine defecten die eenvoudig te repareren zijn, voert u zelf uit. De overige reparaties voert De Kernen uit, tenzij u bent aangemeld bij ons reparatiefonds. Twijfelt u over een reparatie? Neem dan altijd contact met ons op.

Normale slijtage en veroudering

De belangrijkste regel voor de kosten van onderhoud: wanneer het mankement niet is veroorzaakt door normale slijtage of veroudering, zijn de kosten van onderhoud en eventuele reparaties voor uw rekening.

Onderhoud van zelfaangebrachte veranderingen

Wanneer u zelf extra voorzieningen in uw huis wilt aanbrengen, heeft u hier toestemming van ons voor nodig. Dit is ook van belang voor het onderhoud. Neem dus altijd eerst contact op met uw rayonopzichter. Hij kan u adviseren over de regels en (technische) voorschriften.

Schade door houtkachels, open haarden en allesbranders

Houtkachels, open haarden en allesbranders zijn een geval apart. Schade die ontstaat door deze zogenaamde ‘bij-verwarming’ is altijd voor uw eigen rekening. Wij zorgen als verhuurder voor de hoofd-verwarming in huis.

Eigen verantwoordelijkheid

Het binnenschilderwerk, behangen, schoorsteenvegen, en maatregelen treffen bij vorst, vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid. Ook reparaties die het gevolg zijn van opzet of nalatigheid van u, uw huisgenoten of bezoek, zijn voor uw eigen rekening.

Bekijk het complete overzicht in ons Onderhouds-ABC.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden