Onderhouds ABC

Wie betaalt welk onderhoud?

De algemene stelregel is: kleine defecten die eenvoudig te repareren zijn, voert u zelf uit. De overige reparaties voert De Kernen uit, tenzij u bent aangemeld bij ons reparatiefonds. Twijfelt u over een reparatie? Neem dan altijd contact met ons op.

Normale slijtage en veroudering betalen wij

De belangrijkste regel voor de kosten van onderhoud: wanneer het mankement niet komt door normale slijtage of veroudering, betaalt u de kosten van onderhoud of reparaties.

Onderhoud van zelf aangebrachte veranderingen

Wanneer u zelf extra voorzieningen in uw huis wilt aanbrengen, heeft u hier toestemming van ons voor nodig. Dit is ook van belang voor het onderhoud. Bel dus altijd eerst met De Kernen en vraag naar een opzichter. Hij kan u helpen en vertelt u wat wel of niet kan.

Schade door houtkachels, open haarden en allesbranders

Houtkachels, open haarden en allesbranders zijn een geval apart. Schade die ontstaat door deze bij-verwarming is altijd voor uw eigen rekening. Wij zorgen als verhuurder voor de hoofd-verwarming in huis.

Eigen verantwoordelijkheid

U bent zelf verantwoordelijk voor:

- binnenschilderwerk of behangen
- schoorsteenvegen
- maatregelen treffen bij vorst 

Reparaties die het gevolg zijn van door opzet of nalatigheid van u, uw huisgenoten of bezoek, zijn voor uw eigen rekening.

Bekijk het complete overzicht: Onderhouds-ABC.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden