Zelf klussen

De Kernen vindt kwaliteit van wonen belangrijk. Als u zelf wilt klussen is kwaliteit dus ook belangrijk. Goede instructies kunt u krijgen van professionele klusbedrijven. Ook vindt u op de websites van diverse bouwmarkten handige doe-het-zelf tips.

Standaard materialenlijst

De kwaliteitseisen waaraan de verschillende te gebruiken materialen moeten voldoen, vindt u in onze standaard materiaallijst.

Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV)

Er is veel vrijheid wanneer u veranderingen in uw de woning wilt aanbrengen. Elke verandering die u aan de woning aanbrengt, noemen wij een zelf aangebrachte verandering (ZAV).
Er zijn twee soorten veranderingen: 

Roerende veranderingen: geen toestemming nodig

Roerende veranderingen kunt u zonder aanzienlijke kosten ongedaan kunt maken. Denk aan bijvoorbeeld het aanbrengen van gordijnen of het leggen van vloerbedekking of parket. U hoeft hiervoor geen toestemming te vragen aan De Kernen. Bij vertrek uit de woning maakt u deze veranderingen weer ongedaan of neemt de nieuwe huurder dit van u over. Over te nemen goederen vermeldt u bij verhuizing op de overnameverklaring. De Kernen neemt roerende zaken nooit over.

LET OP: Onroerende veranderingen alleen met toestemming

Onroerende veranderingen zijn veranderingen die alleen met veel kosten ongedaan gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een nieuw dakraam, veranderingen aan douche, toilet of keuken of uitbreiding van de woning met een carport, een garage of een berging.

Voor het aanbrengen van onroerende veranderingen heeft u altijd vooraf onze toestemming nodig. Wilt u iets veranderen, neem dan contact op met de opzichters of een van onze woonconsulenten.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden