Een duurzaam huis

Hoe kunt u energie besparen?

Kijk hier voor bespaar tips! 

 

 

 

 

Wat heeft De Kernen gedaan aan energiebesparende maatregelen? 

Het na-isoleren/ zonnepanelenproject is klaar. Het aantal zonnepalen dat op de woning ligt, blijft gelijk. Er kunnen geen zonnepanelen gehuurd worden. Mensen die de zonnepanelen in het verleden geweigerd hebben en deze nu alsnog willen, kunnen contact opnemen met De Kernen om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u geen zonnepanelen of na-isolatie gehad? 

Dan woont u in een woning die al energielabel A heeft of een woning die vanwege de levensduur of technische staat geen energetische maatregelen kan krijgen. Een enkele keer komt het voor dat mensen eerder geweigerd hebben om zonnepanelen te krijgen. 

Wanneer krijg ik een warmtepomp?

300 woningen hebben afgelopen jaar warmtepompen gekregen. Dit project is klaar. Ook hebben we een klein aantal bestaande woningen gasloos gemaakt. Er lopen op dit moment geen nieuwe projecten om bestaande woningen te verduurzamen. 
We pakken cv-ketels aan, zodra deze vervangen moeten worden. Dan kijken we naar het beste systeem op dat moment.

Kan ik zelf iets (laten) installeren? 

Aanvragen om zelf een warmtepomp of vaste airco‚Äôs te (laten) installeren kan De Kernen om technische en onderhoudsredenen niet goedkeuren. 

Wat doet De Kernen bij nieuwe woningen? 

Nieuwe woningen maken we natuurlijk zeer energiezuinig en gasloos. We maken gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden. 

Woonlasten betaalbaar houden 

Verduurzamen is zeer kostbaar, maar noodzakelijk. In totaal investeren we miljoenen om onze huurwoningen energiezuiniger te maken met als doel om in 2050 CO2 neutraal te zijn. We doen er ook alles aan om de woonlasten (huur en energie) betaalbaar te houden. 

Nummer 1

Al onze inspanningen om de woningen goed te verduurzamen hebben resultaat gehad. In 2021 zijn wij uitgeroepen tot meest duurzame woningcorporatie van Nederland. Dat is een mooie prijs, omdat hieruit blijkt dat huurders flink hebben kunnen besparen op hun energie door wat De Kernen heeft gedaan (zonnepanelen, na-isolatie enz.) Ook in 2022 staan wij in de top 10 van meest duurzame woningcorporaties.   

 

Eerste prijs meest duurzame woningcorporatie van Nederland