Energiebesparing

Weinig energie verbruiken....wat doet De Kernen voor u?

Bestaande woningen energiezuinig maken

Geld vanuit de laatste huurverhoging in 2014 en vanuit het Gelders Impulsplan zetten we in om ons woningbezit energiezuinig te maken. Energiezuinige woningen zorgen voor lagere energielasten en zijn beter voor het milieu. In totaal verduurzaamt De Kernen 387 woningen in 2014/2015.  

Ruim 6 miljoen in 2014 en 2015 voor verduurzaming

In totaal investeren we  ruim 6 miljoen om de huurwoningen energiezuiniger te maken. Hiervan is 2,1 miljoen afkomstig vanuit het Gelders Impulsplan.

Zonnepanelen

En wist u dat we daardoor in 2014 en 2015 al op 420 woningen zonnepanelen hebben gelegd. Vanaf 2016 tot en met 2018 komen daar nog eens 3.000 woningen bij. Na 2018 heeft ca. 75% van onze huurwoningen zonnepanelen en hebben de woningen gemiddeld minimaal energielabel B. 

Gelders Impulsplan

Dankzij het Gelders Impulsplan kunnen wij de 387 woningen nog energiezuiniger maken. Hieronder vallen de woningen die al staan opgenomen voor het planmatig onderhoud als woningen die een upgrade krijgen en waarbij we de levensduur van de woningen verlengen.

Voorbeelden verduurzaming 

Nieuwe woningen

Nieuwe woningen maken we zo energiezuinig mogelijk. Door gebruik te maken van spouw-, dak- en vloerisolatie en twee- of zelfs driedubbele beglazing. 

Voorbeelden

Kroonenburg in Maasbommel is een proefproject voor duurzaam wonen. De Kernen heeft er woningen gebouwd met een gemiddelde EPC van 0,28 (norm lag toen op 0,6).  In appartementencomplex De Wilhelminahof in Brakel en De Slotshof in Gameren hebben we warmtepomp toegepast; een zeer duurzame energieoplossing. In Hurwenen bouwen we 6 woningen met energielabel A++. 

Bellen met de Energielijn van de Woonbond

Met al uw energievragen kunt u ook terecht bij de Woonbond. Belt u naar hun Energielijn op tel. 020-5517722 (ma. t/m do. van 10 tot 13 uur). U kunt ook kijken op www.woonbond.nl.  Een andere goed site is die van www.milieucentraal.nl 

Energiebeleidsplan

Onze activiteiten en beleid ten aanzien van energiebesparing, staan in het energiebeleidsplan van De Kernen.

Mooi én energiezuinig gemaakt!

Deel deze pagina