Werken bij De Kernen
Over ons Duurzaam Duurzame wereld

Duurzame wereld

Eerste prijs meest duurzame woningcorporatie van Nederland

Weinig energie verbruiken....wat doet De Kernen voor u?

Bestaande woningen

De afgelopen jaren heeft De Kernen zich fors ingezet om bestaande woningen duurzamer te maken. Dat hebben we gedaan door op driekwart van onze woningen zonnepanelen te leggen en door na-isolatie. Ook zijn we bezig woningen te voorzien van warmtepompen. En sommige bestaande woningen maken we nu al gasloos.  

Nieuwe woningen

Nieuwe woningen maken we zeer energiezuinig. We maken gebruik van nieuwe technieken en mogelijkheden. En we bouwen deze gasloos. 

Nummer 1

In 2021 is De Kernen uitgeroepen tot meest duurzame woningcorporatie van Nederland. Dat is een mooie prijs, omdat hiermee aangetoond is dat huurders flink hebben kunnen besparen op hun energie door wat De Kernen heeft gedaan (zonnepanelen, na-isolatie enz.) Ook in 2022 staan wij in de top 10 van meest duurzame woningcorporaties.  

Hoge investeringen 

Verduurzamen is kostbaar. In totaal investeren we miljoenen om onze huurwoningen energiezuiniger te maken. Soms is een deel hiervan afkomstig vanuit subsisies van provincie Gelderland. We willen hoe dan ook de klimaatdoelen zien te behalen. Voor u en voor het klimaat. We doen er ook alles aan om de huren betaalbaar te houden. 

 

Hoe kunt u zelf energiebesparen?

Let u op uw energieverbruik? In deze brochure  vindt u een aantal bespaartips.  
Handige websites vindt u hieronder:
Energiebespaartips van Milieucentraal
Slimstroomgebruik tips

www.woonbond.nl 
www.milieucentraal.nl