Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen

We leven in bijzondere tijden door de maatregelen rondom corona. Het normale leven staat even stil. Bijna iedereen is veel meer in huis, moet thuis werken en de kinderen helpen met het schoolwerk. Anderen moeten werken in moeilijke omstandigheden. Er is onzekerheid en soms angst.

Ook brengt deze tijd saamhorigheid. Ruzies worden even aan de kant gezet om voor elkaar te kunnen zorgen. Buren doen boodschappen voor elkaar, mensen helpen de kwetsbare medemens. Mooi om te zien dat we elkaar in echte crisis weten te vinden. Maar soms lukt het niet. We begrijpen dat juist nu burenoverlast extra vervelend kan zijn. Want je hoort en ziet elkaar meer dan in normale tijden. En kun je minder verdragen van elkaar. Daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet.

TIPS

  • Ga je klussen en geeft dit geluidsoverlast? Geef dat dan door aan de buren. En geef aan hoe lang het duurt. En houd rekening buren die thuis moeten werken.
  • Realiseer je dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende hond, draaiende wasmachine of de trap oprennen meestal voor de buren net zo hard te horen zijn. Hou hier rekening mee. 
  • Als je boos bent, kan rustig praten lastig zijn. Wacht daarom tot je rustig bent voordat je de buren aanspreekt. Dan komt je boodschap veel beter over. Blijf vriendelijk en rustig. Boosheid roept boosheid op en brengt je niet verder.
  • Normaal gesproken is een persoonlijk gesprek het best. In deze situatie is dat lastiger. Je kunt in ieder geval je telefoonnummers uitwisselen en elkaar uitnodigen even te bellen als je overlast ervaart.

Kom je er niet uit met de buren?

Dan kan buurtbemiddeling behulpzaam zijn met de inzet van vrijwillige buurtbemiddelaars die buren met gesprekken helpen om samen oplossingen af te spreken. In deze tijd is dat moeilijker, want persoonlijke gesprekken mogen niet plaatsvinden. Maar buurtbemiddeling is deze weken wel gewoon geopend voor een telefonisch adviesgesprek. En om te overleggen wat je in jouw situatie kan doen. Of als je je verhaal kwijt wilt. Daar zijn zij voor.

Buurtbemiddeling wordt  binnen het werkgebied van Woonstichting De Kernen verzorgd door drie verschillende organisaties.   Kijk hieronder even welke organisatie in jouw gemeente werkt. En als je tips wilt hoe je met jouw problemen met de buren om kunt gaan, kijk dan eens op de gloednieuwe site vol met tips www.problemenmetjeburen.nl. 

Gemeente Druten en

Gemeente West Maas en Waal:             

www.buurtbemiddelingsterker.nl

tel: 088-00 11 333

Gemeente West Betuwe,

Gemeente Zaltbommel

Gemeente Maasdriel

www.elkwelzijn.nl/Buurtbemiddeling

tel: 0345 – 225 000

Gemeente Wijchen

www.buurtbemiddelingwijchen.nl

tel.: 024-64 18 459

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden