2 en 3 nov as. Maas en Waal in dialoog. Doe ook mee!

Publicatiedatum: 30-10-2012

Wat is Maas en Waal in Dialoog?

Zonder dat iemands status, uiterlijk, opleiding, werk of achtergrond er toe doet, leer je een ander kennen aan de hand van een thema. Heel bijzonder. Dit jaar is in Maas en Waal het thema “Lef”.

In vier gespreksrondes stelt een gespreksbegeleider aan deelnemers rond een dialoogtafel vragen. Iedereen komt aan de beurt om te vertellen waar hij of zij aan denkt bij ‘lef’, wat zijn of haar ervaringen zijn, wat voor lef je zou willen tonen, enzovoorts. Het is geen discussie, geen debat, het gaat er niet om wie gelijk heeft, want iedereen heeft gelijk als het gaat om je eigen associaties, ervaringen, dromen en dat wat je denkt concreet te kunnen doen.

Nieuwe ervaring

Een wereld gaat voor je open als je aandachtig luistert naar de anderen. Want die denken, ervaren, dromen andere dingen dan jij, als het om ‘lef’ gaat. Iedereen kan mee doen, jong, oud, Maas en Waler of import, hoog of laag opgeleid, sporter of met een fysieke beperking, werkloos of met een drukke baan, blind of helderziend. Hoe meer divers de mensen aan de tafel, hoe boeiender het gesprek.

Wanneer en hoe meedoen?Deelname is gratis

Vrijdag 2 en zaterdag 3 nov is er een paar keer op verschillende mooie plekken gelegenheid aan te schuiven aan een dialoogtafel. Je kunt mee doen als deelnemer, als gespreksbegeleider en als iemand die een tafel op een mooie plek klaar zet met lekkers. Deelname is gratis en is leuk. Je kunt je opgeven via de website www.maasenwaalindialoog.nl en per mail kun je met de organisatoren communiceren: mailmaasenwaalindialoognl.Doe je ook mee? Weet je in je omgeving nog vijf mensen die graag mee zouden willen doen?

Tweede dialoog

Vorig jaar organiseerde Maas en Waal in Dialoog voor het eerst een echte dag van dialoog. De deelnemers hebben onvergetelijke gesprekken gehad, waarin ze onbekenden als mens hebben leren kennen, mensen die ze anders niet gesproken zouden hebben.

Deel deze pagina