250ste huurwoning van De Kernen heeft zonnepanelen gekregen

Publicatiedatum: 02-07-2015

Woonstichting De Kernen heeft de 250ste huurwoning van zonnepanelen voorzien. Deze energiebesparende maatregelen zijn mede mogelijk gemaakt door de ruim 2 miljoen euro aan Gelderse Impulsplangelden. Huurders zijn blij met deze maatregelen. Naast het aanbrengen van de zonnepanelen, vindt er ook na-isolatie van de woningen plaats. De woningen zijn nu koeler in de zomer en warmer in de winter door de energiebesparende maatregelen. De komende jaren krijgen nog honderden huurwoningen van De Kernen zonnepanelen.

“Ik ben blij dat het gedaan is”

Een van de huurders, de heer Van den Berg in Dreumel is erg blij met alle energiebesparende maatregelen. “ De panelen gaan mij geld opleveren. Ze liggen er nu drie weken op en hebben al zo’n 170 KwH opgeleverd. Het is allemaal erg professioneel gedaan. Verder heeft De Kernen gezorgd voor gevel-, vloer- en dakisolatie.  Ik woon hier nu 27 jaar en merk goed het verschil. Het is veel koeler in huis dan voor de isolatie. Ik ben blij dat het gedaan is.” 

Energielabel A

De Kernen is haar woningbezit energiezuinig aan het maken. Voor 2021 hebben we de ambitie de woningen gemiddeld op energielabel B te laten uitkomen en niet lager dan C.

 

Deel deze pagina