Bewoners ontvangen sleutels van hun zeer energiezuinige woning in Zuilichem

Publicatiedatum: 18-01-2022

De Kernen heeft de sleutels overgedragen aan de nieuwe bewoners van de 12 nieuwe zeer energiezuinige woningen in Zuilichem. De woningen zijn gebouwd door aannemer Tankens uit Andel.

Klimaatadaptieve tuinen
Bijzonder aan dit project is dat De Kernen zowel de voor- als de achtertuinen klimaatadaptief en duurzaam heeft aangelegd, zodat deze gereed zijn om alleen nog de beplanting in te hoeven zetten. Zo zijn deze tuinen beter bestand tegen hitte en hoosbuien en dragen bij aan een betere biodiversiteit. Huis én tuin zijn op die manier beter voor het klimaat.  

Concept en samenwerking
Samen met bewoners, gemeente Zaltbommel en De Tuinen van Appeltern realiseren we hier deze groene, klimaatadaptieve tuinen volgens een doordacht concept van de Tuinen van Appeltern. In het vroege voorjaar worden vervolgstappen gezet. Het doel van deze aanpak is om te kunnen ervaren en leren wat er nodig is om samen met bewoners een tuin te realiseren die toekomstbestendig is. De woning is immers al zeer duurzaam, dan is een duurzame tuin in het licht van de huidige ontwikkelingen, een vervolgstap. De Kernen zoekt daarin graag de samenwerking met partners zoals de gemeenten en partijen die de kennis in huis hebben om dit verder te kunnen brengen. Meer weten? Neem contact op met De Kernen. 

Deel deze pagina