Burgers participeren in nieuwbouw Gameren

Publicatiedatum: 02-11-2010

In Gameren achter de Schoolstraat, tussen de Ouwelseweg en de Beemstraat, start naar verwachting in de loop van 2012 de realisatie van het nieuwbouwproject Schoolstraat-Oost Gameren. Dit project is een initiatief van Waalwaardwonen, een samenwerkingsverband tussen Woonstichting De Kernen en BNG Gebiedsontwikkeling. Zij laten omwonenden, inwoners en andere belanghebbenden meedenken met dit project.

Participatiebijeenkomst

Waalwaardwonen organiseert daarom op 16 november a.s. in Gambora in Gameren een participatiebijeenkomst waarin belangstellenden hun wensen, suggesties en ideeën over dit project kenbaar kunnen maken. Hun inbreng wordt waar mogelijk meegenomen in de uitwerking van de plannen zodat deze nieuwe woonwijk nauw aansluit op de huidige structuur van Gameren. 

Dorps karakter

Zeker is dat het project een dorps karakter krijgt, omdat dat past bij de kleinschalige structuur van Gameren. Er komen circa 70 - 80 woningen (zowel koop als huur), een kerk en mogelijk andere voorzieningen. 

Over BNG Gebiedsontwikkeling

BNG Gebiedsontwikkeling (BNG GO) is in 1997 opgericht als dochter van de Bank Nederlandse Gemeenten. Gemeenten en corporaties bleken behoefte te hebben aan een partij die kennis heeft van de financiële opzet van hun plannen en die hierin risicodragend wil participeren. Op die manier realiseert BNG GO in samenwerking met gemeenten en corporaties op veel plekken in Nederland woonwijken, bedrijfsterreinen, recreatiegebieden, etc. 

Over Waalwaardwonen bv

De Kernen en BNG Gebiedsontwikkeling hebben samen Waalwaardwonen bv opgericht. Waalwaardwonen zal in Gameren, Bruchem en Nederhemert een aantal nieuwbouwprojecten gaan realiseren.

Deel deze pagina