De goede dingen doen, de goede dingen kunnen doen!

Publicatiedatum: 13-09-2011

In mijn blog van 7 januari had ik het over ‘de goede dingen doen’. Ook als corporatie is het nu erg lastig de goede dingen te (blijven) doen. De crisis houdt de woningmarkt in zijn greep en daarboven op komt dat woningcorporaties vanuit Den Haag steeds minder speelruimte krijgen. Zo wordt het aanbieden van een goede mix van soorten woningen - zowel huur als koop – wel erg moeilijk realiseerbaar.

Den Haag

Vorige week was ik in Den Haag, in de vaste Tweede Kamercommissie om hierover te praten en doe ik daaraan ook goed, denk ik. Hoewel, landelijke politici staan erg ver af van de praktijk en lijken de consequenties en gevolgen van de conceptherziening van de woningwet niet goed te overzien. Toch hoop ik natuurlijk dat ze zich wat aantrekken van mijn verhaal over waar het nu fout dreigt te gaan...

Maar mijn zorg blijft dus onverminderd groot over het ontbreken van perspectief op de woningmarkt voor mensen met een middeninkomen. Net als mijn zorg over de Multifunctionele accommodaties/kulturhusen of steunpunten voor wonen en zorg, die enorm onder druk staan. Dit betreft wél de leefbaarheid van de kernen waarin u woont en wij werken.

De goede dingen doen

Twee weken terug was de officiële start van het project ‘De Fontein’ in Aalst, een woonvoorziening voor mensen met een beperking. En voor de zomervakantie hadden we een feestelijke opening met de bewoners van een appartementencomplex in Ammerzoden, waarin mensen met een beperking wonen. Wij helpen hen graag om begeleid zelfstandig te kunnen wonen. Dit zijn wat mij betreft twee voor zichzelf sprekende voorbeelden van de goede dingen doen. De Kernen blijft zich dus graag inzetten voor een brede groep klanten die ons nodig heeft om in hun woonbehoefte te voorzien!

Marinus Kempe

 

Deel deze pagina