De Kernen laat wensen dorp Hurwenen uitkomen

Publicatiedatum: 01-05-2015

Op 30 april jl. heeft De Kernen zes ultra energiezuinige huurwoningen feestelijk opgeleverd aan het Wielewaalpad in Hurwenen. Dit gebeurde onder belangstelling van de bewoners, omwonenden en andere betrokken. Gerard van Anker, wethouder gemeente Maasdriel, Marinus Kempe, directeur-bestuurder De Kernen en Theo van der Maazen, spraken vol lof over deze aanwinst voor het dorp. De jongste bewoonster van de nieuwe woningen, zette de ‘luchtdansers’ aan met behulp van een ‘energieboom’.

Deze zes woningen vullen de wensen in van het dorp Hurwenen en sluiten aan bij de lange termijn visie van De Kernen.

Huurwoningen

De huurprijzen  van de zes huurwoningen zijn allemaal onder de sociale huurgrens. De nieuwe bewoners zijn van verschillende leeftijden en zijn alleenstaand, een jong stel en/of ouder(s) met kinderen.  De woningen hebben een douche en een slaapkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping kan desgewenst een extra slaapkamer gemaakt worden. Elke woning heeft een bergzolder, bereikbaar met een vlizotrap. 

Dorpsplan Hurwenen 2015-2030

In het Dorpsplan van Hurwenen staat dat ze een aantrekkelijk, milieuvriendelijk en betaalbaar woningaanbod wil. Ook moeten deze woningen een relatie hebben met de groene omgeving, een goed leefklimaat en het milieu. En deze moeten passen bij het landschappelijk karakter en de bevolking van Hurwenen. De Kernen heeft deze woonwensen samen met Van der Maazen Bouwgroep uit Lith, al uit kunnen laten komen.   

Lange termijn visie

“Het is goed om samen te werken met partijen met een duidelijke visie, “ zegt Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen. “Wij zien de kwaliteiten van het dorp Hurwenen en willen die graag versterken. Het is dorp met ‘groene ambities’.  Als je dan woningen ontwikkelt in dit dorp, dan moet je aansluiten bij die ambities en de kwaliteiten van het dorp versterken.” Het bouwen van ultra energiezuinige woningen door de ervaren aannemer Van der Maazen uit Lith, sluit aan op de ambities van het dorp. 

Woningen

“Wij hebben met de ervaringen in andere projecten, in Hurwenen de lat nog hoger kunnen leggen qua energiezuinigheid,” vertelt directeur Theo van der Maazen van het gelijknamige bouwbedrijf. In samenwerking met ingenieursbureau Skippon uit Drunen is de lage EPC van 0,18 opgesteld. De woningen hebben onder andere zonnepanelen, screens, douchegoot voor warmteterugwinning, vloerverwarming, driedubbel glas en zeer hoogwaardige gevel-, vloer- en dakisolatie.  “Hier gaan de mensen heel fijn wonen de komende jaren.”

Lees hier de blog van de gemeente Maasdriel, Dorpsraad Hurwenen, De Kernen en Van der Maazen Bouwgroep over Hurwenen. 

 

Deel deze pagina