De Kernen onderzoekt motivatie verhuizingen naar haar werkgebied

Publicatiedatum: 30-10-2012

De afgelopen paar jaar is het aantal inwoners in de gemeenten Maasdriel, Neerijnen, West Maas en Waal en Zaltbommel gedaald. Desondanks verhuizen mensen nog steeds naar het land van Maas en Waal, Tielerwaard en Bommelerwaard.

Om die reden onderzoekt een stagiaire van woonstichting De Kernen  de verhuismotivatie van mensen die in dit gebied een woning hebben gekocht. Het doel van het onderzoek is erachter te komen wat de beweegredenen zijn geweest van deze groep mensen om in dit gebied te komen wonen. De onderzoeksresultaten worden ingezet in het beter bereiken van potentiële  huizenkopers buiten het werkgebied. 

Onderzoeksopzet

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en een interview waarin gevraagd wordt naar verhuismotivatie, woningtypes en woonbehoeften. De vragenlijst wordt naar mensen  gestuurd die in 2010 of 2011 in de gemeenten  zijn komen wonen. Deze adressen zijn in samenwerking met de gemeenten verkregen en worden uitsluitend voor dit onderzoek gebruikt. De interviews worden afgenomen onder mensen die in de enquête aangeven dat ze interesse hebben hieraan  deel te nemen.

Stagiaire

De stagiaire van woonstichting De Kernen is een derdejaarsstudente Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch en is zelf woonachtig in het werkgebied van De Kernen.

Deel deze pagina