De Kernen presenteert verbeterplan voor woonwijk in Wamel

Publicatiedatum: 29-01-2016

Dinsdag 26 januari jl. heeft De Kernen een informatieavond gehouden over de toekomst van de wijk achter de Grachtstraat in Wamel. De opkomst en betrokkenheid waren groot. 32 van de 43 huishoudens waren aanwezig en benieuwd naar de ideeën van hun woonwijk.

Al enige jaren wordt er gesproken en nagedacht over de toekomst van de huurwoningen in de Kasteelstraat, Poortstraat, Grachtstraat en Hollenhof in Wamel. Een aantal woningen voldoet niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Voor de toekomst van de wijk is het belangrijk dat deze wordt verbeterd. Het uitgangspunt is het vergroten van het wooncomfort en verbeteren van de leefomgeving. De Kernen heeft een beoordeling gemaakt van de technische staat van de woningen, de plattegronden en de opbouw van de wijk. Deze is, samen met een eerste verkenning naar de toekomst, tijdens de informatieavond gepresenteerd aan de bewoners.  

Sloop en renovatie

De inzet is dat een aantal woningen wordt opgeknapt en een aantal woningen wordt gesloopt en vervangen door nieuwe woningen.  

Persoonlijk contact

Een wijk vernieuwen, dat doe je samen. De bewoners hebben veel opmerkingen, vragen en tips meegegeven. Hiermee gaat De Kernen aan de slag. Direct na de informatieavond worden alle bewoners persoonlijk bezocht. In april is er een tweede informatieavond.    

Deel deze pagina