De Kernen realiseert 12 zorggeschikte appartementen in Beneden-Leeuwen

Publicatiedatum: 15-07-2016

De Kernen start eind 2016 aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden Leeuwen met de bouw van 12 zorggeschikte appartementen. De appartementen grenzen aan het streekmuseum.

Steun provincie Gelderland

Mede dankzij subsidie van de provincie Gelderland is het realiseren van de appartementen mogelijk. Met deze bijdrage kunnen betaalbare woningen gebouwd worden die bij voorrang worden verhuurd aan ouderen met een zorgindicatie. De zorg wordt geboden door de buren van het complex, de zorggroep Maas & Waal.

Huurprijs

6 appartementen worden aangeboden met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens van  586 euro. De overige 6 appartementen hebben een huurprijs tussen de 628 en 710 euro.

Planning

De bouw wordt volgens een ‘lean-planning’ uitgevoerd. Door slimme samenwerking op de bouwplaats, wordt er in een korte tijd snel en kwalitatief goed gebouwd, waarbij de overlast voor de omgeving korter duurt.

Medio september dit jaar is het bestemmingsplan onherroepelijk. De Kernen is de aanvraag omgevingsvergunning aan het voorbereiden. De planning is om eind 2016 te starten met de bouw en in november 2017 op te leveren. Beneden Leeuwen is dan 12 schitterende huurappartementen rijker!

Fotobijschrift: Directeur-bestuurder Marinus Kempe bij het bouwbord aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen

Deel deze pagina