De Kernen stimuleert 9 leefbaarheidsinitiatieven met ruim € 36.000

Publicatiedatum: 30-11-2012

Woonstichting De Kernen heeft dit najaar 9 van de 13 aanvragen voor het leefbaarheidsfonds een financiële bijdrage gegeven van in totaal € 36.690,-. Dit fonds is bedoeld voor initiatieven die de leefbaarheid in een kern een positieve impuls geven. Per kern is € 5.000 begroot.

Tot 1 juni dit jaar hebben de initiatiefnemers verzoeken kunnen indienen. Het is nodig deze verzoeken gemotiveerd en financieel te onderbouwen. Zo kan de onafhankelijke commissie de aanvragen juist beoordelen. Het advies van deze commissie heeft De Kernen voor 2012 overgenomen.

Gehonoreerde initiatieven 2012

1. IJsvereniging De Del uit Bruchem: aanschaf van een sproeier/fontein in de visvijver/ijsbaan. De visvijver vormt het idyllisch middelpunt van Delwijnen.
2. Voetbalvereniging Jan van Arkel in Ammerzoden: sanitair- en warmwatervoorziening bij de uitbreiding van de kleedkamers.
3. Basisschool De Oversteek in Dreumel: project ‘Groene Vingers’ waarbij kinderen samen met bejaarden en bewoners van de dagbesteding van zorgboerderij De Wettering respect krijgen voor alles wat groeit en bloeit.
4. Leefbaarheidsgroep Bergharen: kioskconcerten in het centrum van Bergharen. Ze maken het dorp een bruisend rustpunt van Maas en Waal!
5. RK Oudervereniging De Schakel uit Kerkwijk: aanleg van een moestuin en toebehoren zoals een kas, kweekbakken, oppottafel en tuinhuis bij de Brede School.
6. Stichting ‘Orion’ (Maria Pulskens) Zaltbommel: ontwikkelen van een nieuwe folder voor JouwMentor. JouwMentor begeleidt jongeren binnen de gemeente Zaltbommel op het gebied van leren en werken.
7. Stichting Bommelerwaard Hartveilig Heerewaarden: plaatsten van drie buitenkasten voor AED apparaten.
8. Verenigingsgebouw ‘De Poort’ in Zuilichem: vervanging van de geluidsinstallatie
9. Doederij ‘De Zwaluw’ Appeltern: project ‘Maak verzorging mogelijk in de kleine kern’: bestaande accommodatie aanpassen, zodat die gebruikt kan worden voor het verzorgen van mensen in of om Appeltern. Denk aan aangepast sanitair met hulpmiddelen zodat deze mensen niet opgenomen hoeven te worden in een 24-uursinstelling.

Ook in 2013 zijn nieuwe aanvragen welkom!

Nieuwe aanvragen voor het leefbaarheidsfonds kunnen mensen tot 1 juni 2013 indienen bij De Kernen. Deze worden één keer per jaar beoordeeld door de onafhankelijke commissie. Zie hier voor meer informatie zoals de spelregels en een inschrijfformulier.

Deel deze pagina