De Kernen zet energie besparen op de kaart

Publicatiedatum: 09-11-2015

Op vrijdag 6 november jl. is De Kernen samen met 40 huishoudens een energiebespaarwedstrijd gestart. Deze wedstrijd gaat een jaar duren. De woningen van de huishoudens die meedoen, zijn recentelijk geïsoleerd en/of hebben zonnepanelen gekregen.

Het doel van deze wedstrijd is mensen bewust te laten worden van het eigen energie verbruiksgedrag. De Kernen investeert miljoenen euro’s in het energiezuinig maken van haar woningen. Wat dit op gaat leveren voor de huurders wordt met behulp van deze wedstrijd nog duidelijker.

Besparing van 10%

De huurders die meedoen, zijn enthousiast. Zij worden uitgedaagd een besparing van minimaal 10% te laten zien in 12 kalendermaanden. Dit is een besparing die haalbaar zou moeten zijn op de energierekening, volgens het onafhankelijke bureau Atriensis, dat de berekeningen gaat maken van de besparingen. Atriensis adviseert en ondersteunt woningcorporaties bij alle vraagstukken op het gebied van energie en duurzaamheid. Deelnemers die 10% besparen, krijgen 100 euro cadeau. Deelnemers die meer dan 10% besparen, krijgen 200 euro cadeau.  

Begeleiden

Om mee te kunnen doen, moeten de deelnemers inzicht geven in hun energieverbruik, ook van het jaar ervoor. De Kernen begeleidt alle 40 deelnemers en neemt gedurende het hele jaar maandelijks met hen contact op om het bespaargedrag te blijven stimuleren en de deelnemers enthousiast te houden. 

 

Deel deze pagina