De Kernen zoekt twee Nederlandse maatjes

Publicatiedatum: 24-05-2016

De Kernen vestigt een woongroep in de St. Josephstraat Beneden-Leeuwen

De Kernen gaat in het najaar in de leegstaande woning aan de St. Joshepstraat Beneden-Leeuwen een woongroep huisvesten. Deze woongroep  bestaat uit vier statushouders en twee Nederlandse maatjes. Dit is een nieuw project van De Kernen waarin ze ook nauw samenwerkt met de gemeente, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtenlingenWerk Nederland en direct omwonenden.

Behoefte invullen

De toestroom van statushouders is groot. Het gaat vaak om alleenstaande mensen. Statushouders, asielzoekers met een verblijfsvergunning gaan deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. De behoefte aan passende woonruimte en goede begeleiding is groot.

Op zoek naar twee maatjes

De Kernen zoekt daarom Nederlandse maatjes . Mensen met een passende achtergrond of studie én die zelf ook op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. De Nederlandse maatjes krijgen een belangrijke sleutelrol binnen de woongroep. Naast het feit dat zij betaalbaar en mooi kunnen wonen in het centrum van Beneden-Leeuwen, zijn zij gemotiveerd en capabel om statushouders te helpen aansluiting te vinden in Nederland.
De samenstelling van de groep is belangrijk en moet passend zijn. De Kernen gaat dan ook zorgvuldig om met het selecteren van zowel de maatjes als de statushouders. Vragen,  opmerkingen of het aanmelden van maatjes kan telefonisch via 088 – 58 24 000 of per e-mail naar wsmdekernennl.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samen met de gemeente, heeft De Kernen de maatschappelijke taak deze mensen een passende woonruimte te bieden. De woning aan de St. Josephstraat staat leeg en heeft zes slaapkamers, zes badkamers en een gezamenlijke woonkamer en keuken. Deze locatie is daarom geschikt voor dit project.

Deel deze pagina