De zomer nadert…en ook www.woongaard.com nieuwe stijl

Publicatiedatum: 27-05-2014

Het is bijna juni al weer, de zomer nadert. Een mooie tijd van het jaar. Warmte en zon doen vaak wonderen. En ook van het nieuwe www.woongaard.com verwacht ik spreekwoordelijke wonderen!

Op 2 juni a.s. is dit geheel vernieuwde woonruimteverdeelsysteem een feit! Met één inschrijving als woningzoekende, kun je dan bij al het aanbod van 16 corporaties uit de vier regio’s Bommelerwaard,  Rivierenland, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Land van Heusden en Altena. Zonnig nieuws vind ik! Elke dag wordt het woningaanbod ververst en een net geplaatste woning blijft er acht dagen op staan, zodat je ruim de tijd hebt om te reageren. 

Meer kans

Het is een ontzettend grote klus geweest om samen met 15 andere corporaties uit vier verschillende regio’s dit nieuwe woonruimteverdeelsysteem (goed woord voor scrabble) van de grond te krijgen.

Hier ben ik echt trots op. We hebben vanuit De Kernen veel inspanning geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Een spannend, leerzaam en vooral erg mooi project met een nog mooier resultaat. Want vanaf 2 juni a.s. is www.woongaard.com efficiënter en goedkoper en kun je hierop als woningzoekende veel gerichter zoeken. Je maakt één keer een zoekprofiel aan en krijgt daarna al het aanbod te zien, dat jij mogelijk interessant vindt. Je kansen om een geschikte woning te vinden, kun je zelf vergroten. 

Goede verhuizing

Ik hoor u denken, wat kost dat allemaal? Digitalisering kost natuurlijk eerst de nodige inspanning en investering. Toch is dit voor De Kernen al vanaf de eerste dag goedkoper dan het oude systeem van www.wonenbommelerwaard.nl, het oude www.woongaard.nl en een apart, arbeidsintensief systeem voor onze woningen in de gemeente Neerijnen. En nog belangrijker, woningzoekenden maken meer kans een woning te vinden. Het aanbod is immers veel ruimer. Hoewel ik ook begrijp, dat niet elke woningzoekende zijn woonomgeving wil verlaten. De ervaring leert dat mensen gemiddeld genomen niet meer dan 7 km verhuizen. De Kernen verlaat in ieder geval wél haar oude woonruimteverdeelsysteem en heeft het er het volste vertrouwen in dat deze verhuizing positief gaat uitpakken!

Marinus Kempe

Deel deze pagina