Drempels weg voor meer dan 239 senioren in de Bommelerwaard

Publicatiedatum: 07-01-2016

De Kernen heeft in 2014 en 2015 intensief gewerkt aan het verbeteren van de toegankelijkheid van woningen van senioren. De Woonstichting heeft de drempels bij deuren verlaagd en het straatwerk aangepast. Vallen is namelijk een van de meest voorkomende ongelukken in en om huis.

“We hebben echt maatwerk geleverd,” zegt Gerie Keppel van Woonstichting De Kernen die dit project uitvoerde. “Per blokje seniorenwoningen hebben we gekeken naar de beste oplossing voor een verbetering van de toegankelijkheid.”

239 woningen 

In totaal zijn er 150 woningen in Maasdriel en 89 woningen in Zaltbommel beter toegankelijk gemaakt. Bij deze 239 woningen zijn in totaal 506 deuren aangepast.   

Subsidie

Voor deze aanpassingswerkzaamheden in beide gemeenten heeft De Kernen een subsidie van € 70.000 ontvangen van de provincie Gelderland. Dit heeft een deel van alle kosten gedekt. 

Bewoners blij

Meneer Kaiser uit Hedel is blij met de aanpassingen: “Eigenlijk zijn de aangepaste drempels ook wel logisch voor een seniorenwoning. Fijn dat dit nu aangepakt is. Eerst lag hier een schegplaat, maar dit werkt veel beter.”

Gelderse Huistest

Bewoners hebben ook informatie gekregen over de Gelderse Huistest. Hier hebben mensen regelmatig gebruik van gemaakt. Ook hebben circa 135 de mogelijkheden benut van het Oppluspakket van De Kernen; handige hulpmiddelen in en om huis om langer veilig en comfortabel ouder te worden in de eigen woning. Meer informatie www.huistest.nl/geldersehuistest

Deel deze pagina