Een bijzondere officiële opening van Herbergier Beneden-Leeuwen

Publicatiedatum: 01-04-2016

Op donderdag 31 maart j.l. hebben de 75-jarige bewoonster Ine van den Broek, burgemeester Steenkamp en zorgondernemers Bianca Middelburg en Martha Neven de Herbergier Beneden-Leeuwen officieel geopend. Het is een feestelijke middag geweest met veel aanwezigen waaronder de medewerkers van de Herbergier, de bewoners en familie, Woonstichting De Kernen, De Drie Notenboomen, Bouwbedrijf Van der Helden, samenwerkingspartners en omwonenden.

Samen op de fiets naar buiten

Ruim 9 maanden nadat de eerste gasten er zijn komen wonen, is de officiële opening van de Herbergier Beneden-Leeuwen. Bewoonster Ine en zorgondernemer Martha rijden op een duofiets door het openingslint het terrein af. Deze duofiets is geschonken door de Rotary Club Tiel Waalstreek samen met het bouwteam bestaande uit regio aannemers en Woonstichting De Kernen. Het erop uitgaan, bewegen, samen nieuwe dingen doen, past volledig in het leven in de Herbergier.  Met een lach op de gezichten van de bewoners en medewerkers van de Herbergier en een warm applaus voor de twee trotse zorgondernemers, wordt het officiële gedeelte van deze bijzondere en feestelijk opening afgesloten.

Echt thuis

Het oude kantoorpand van De Kernen, krijgt met de Herbergier een mooie maatschappelijk bestemming. Mensen kunnen hier met zorg onbezorgd oud worden.  “Bij binnenkomen voel je de warmte en de huiselijke sfeer tot in je tenen, een echt thuisgevoel ”, vertelt Jan Boot, adjunct directeur van De Kernen. “Er wordt gelééfd in onze Herbergier we geven er elke dag opnieuw invulling aan door gewone dingen te doen”, vertelt zorgondernemer Bianca Middelburg.  De locatie, bekend onder de naam Brouwershof, was ooit een herenboerderij en is nu verbouwd voor de zorgformule van De Drie Notenboomen, Herbergier. Deze kleinschalige woonvorm is een thuis voor mensen met geheugenproblemen. In mei 2015 hebben zorgondernemers Bianca en Martha de sleutel in ontvangst genomen en zijn alle 15 appartementen nu bewoond. “Een aanwinst voor het dorp en de gemeente en al helemaal ingeburgerd”, vertelt Burgemeester Steenkamp. “Prachtig om te zien hoe de bewoners naar buiten gaan, wandelen, winkelen, de normale dingen doen. Vrij om te gaan, maar wel met een medewerker van de Herbergier in de buurt. Ook de sociale controle van de mensen in het dorp is groot.”

 

Fotobijschrift: Burgemeester Steenkamp (rechts) en de heer Freek van Wamel namens de Rotary Club Tiel Waalstreek (links) houden het openingslint vast waar bewoonster Ine van den Broek en zorgondernemer Martha Neven met de duofiets doorheen rijden. Herbergier Beneden-Leeuwen is hiermee officieel geopend.

Deel deze pagina