Een feestelijke 'eindstreep' Varikse3hoek in Heerewaarden

Publicatiedatum: 29-09-2017

Donderdag 28 september jl. heeft wethouder Gerard van den Anker samen met de 8-jarige Raphael Stuivenberg de sleutel van de bouw teruggeven aan de Ganzenfanfare uit het dorp. Het herstructureringsproject Varikse3hoek is hiermee symbolisch opgeleverd, een mooi moment voor Heerewaarden en in het bijzonder voor de bewoners van de vernieuwde woonwijk met 38 prachtige huurwoningen. De entree van het dorp heeft hierdoor een totale metamorfose ondergaan.

Tijdens de feestelijke opening komen de twee sterke waarden van Heerewaarden ‘natuur’ en ‘vrijheid’ terug. Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, adjunct-directeur Jan Boot van woonstichting De Kernen, directeur Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden speelden samen het spel levend Ganzenbord. “Alleen kun je niets”, vertelt wethouder Gerard van den Anker. “De samenwerking, het vertrouwen van het dorp en draagvlak van alle partijen heb je nodig om tot dit succes te komen. Het resultaat is niet de eindprijs, maar een stimulans om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.” 

Samen gerealiseerd

Dankzij een goede samenwerking met alle betrokkenen, is een wijk ontstaan die naar ieders zin is en zeer energiezuinig is. De bouw in drie fasen is in snel tempo gerealiseerd. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsproject. Gedeputeerde mevrouw Meijers: “Een prachtig resultaat, en een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan toekomstbestendig wonen.” 

Positief vooruit kijken

Bewoners zijn tevreden met het eindresultaat. Zij hebben de vertrouwde plek los moeten laten en kijken met een positieve blik vooruit. “Het ging om onze woningen en dat is heel spannend”, vertelt bewoonster Rebecca Vink. “Maar er is altijd ruimte geweest om in gesprek te gaan en er is serieus geluisterd naar onze wensen. We zijn blij met het resultaat.” Voor de samenwerkende spelers is deze middag de eindstreep van het ‘Ganzenbordspel’ bereikt, de sleutel is teruggegeven en de nieuwe woonwijk officieel geopend. Voor de bewoners van de Varikse3hoek de start van een nieuw begin.

 
Bijschrift foto 1: Wethouder Gerard van den Anker en de 8-jarige Raphael Stuivenberg geven de bouwsleutel terug aan de Ganzenfanfare uit het dorp.

Bijschrift foto 2: Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, Jan Boot van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden spelen samen het spel levend Ganzenbord. 

Deel deze pagina