Eindelijk de sleutels voor bewoners Wamelse Poort

Publicatiedatum: 03-07-2020

Familie van Dinteren en de heer Van Valburg hebben de sleutels van hun nieuwe woning in de Hollenhof en Grachtstraat in ontvangst genomen. En ook familie De Haas - vd Locht in de Poortstraat kunnen nu in hun nieuwe woning. De woonwijk Wamelse Poort wordt met de dag mooier. De oude wijk wordt met respect voor de omgeving en historische achtergrond, compleet vernieuwd. In fase 1, nog voor de zomervakantie, worden in totaal 14 huurwoningen en 8 koopwoningen opgeleverd.

Er worden in de wijk Wamelse Poort 38 huurwoningen gesloopt. In totaal komen er 25 sociale huurwoningen en 8 koopwoningen voor terug. De tweede fase start na de zomervakantie met de sloop van twee blokken huurwoningen. De nieuwe gasloze woningen staan in de Kasteelstraat, Poortstraat, Grachtstraat en Hollenhof. Voor de toekomst van de wijk is het belangrijk dat deze nu verbetert, zowel op het gebied van wooncomfort als de leefomgeving.

Woningtypen sociale huur
Er zijn straks 8 flexwoningen, 8 starterswoningen en 9 eengezinswoningen.

Toekomstbestendig
Met het ontwikkelen van de nieuwe woningen is rekening gehouden met de huidige bewoners. Zij mochten uiteraard terugkomen in deze nieuwe wijk. En is er rekening gehouden met de woonbehoefte van woningzoekenden. De woningen die gebouwd worden zijn toekomstbestendig.

Historie
Op de plaats van de woonwijk stond vroeger een kasteel, Kasteel Sterkenburg. De architect heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door dit kasteel. De wijk wordt ruim van opzet waarbij ook met parkeren voldoende rekening wordt gehouden. De woningen hebben allemaal een tuin en er zijn zelfs twee huurwoningen met een garage.
De Wamelse Poort vormt zo weer een prachtige toeganspoort tot het dorp Wamel.
 

 

 

Deel deze pagina