Energiezuinige start plan De Kroonenburg Maasbommel

Publicatiedatum: 29-05-2012

Op 24 mei is de start van nieuwbouwplan De Kroonenburg in Maasbommel energiezuinig en officieel ingeluid. Geheel passend bij dit project, hebben wethouder Jos van Gruijthuijsen en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen, een ‘mijlpaal’ vol met energie onthuld.

Zonnepaneel

Passend is de onthulling van een ‘mijlpaal’ met behulp van een zonnepaneel. Het stralende weer op die dag heeft direct warmte omgezet naar energie; de ‘mijlpaal’ met ledverlichting brandt. Een mooi moment om de start van dit energiezuinige project in te luiden. 

Pilot project

De drie multifunctionele woningen voldoen aan de eisen van de toekomst! De op het eerste oog normale woningen, zijn extreem zuinig met energie. Dit is een bijzonder pilot project, omdat deze woningen een EPC norm van gemiddeld 0.28 hebben, waar de gemiddelde huidige woning voldoet aan EPC 0.6. Vanaf 2020 moeten alle woningen voldoen aan een EPC van 0.

Huurprijzen

Dit nieuwbouwplan bestaat in totaal uit 17 kavels. Hiervan realiseert Woonstichting De Kernen op drie kavels levensbestendige woningen. De drie huurwoningen hebben een huurprijs vanaf € 695 per maand en zijn voor mensen met een inkomen boven de € 43.000,- per jaar.

Fotobijschrift: Directeur-bestuurder Marinus Kempe (links) en wethouder Jos van Gruijthuijsen (rechts) onthullen samen een energiezuinige ‘mijlpaal’ met zonnepaneel en ledverlichting bij nieuwbouwplan De Kroonenburg in Maasbommel.

Deel deze pagina