Feestelijke opening 12 zorgappartementen Beneden-Leeuwen

Publicatiedatum: 25-05-2018

Donderdag 24 mei jl. zijn de zorgappartementen aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen samen met de bewoners officieel en feestelijk geopend. Op symbolische wijze en met hulp van gedeputeerde mevrouw Meijers van de provincie Gelderland zijn wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal, directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen en manager Maaike Versteegh van zorggroep Maas & Waal samen door het openingslint geskied.

Succesvolle samenwerking

Er is lang gesproken over zelfstandig wonen en zorg in Beneden-Leeuwen. Dankzij een goede samenwerking tussen de gemeente West Maas en Waal, De Kernen en zorggroep Maas & Waal en een provinciale Impulssubsidie Wonen 2014 vanuit de provincie Gelderland, is dit mooie complex gerealiseerd. Gedeputeerde mevrouw Meijers: “Dit is een prachtig voorbeeld waar veel partijen hebben samengewerkt, juist in de jaren dat het minder ging. Mooi dat het betaalbare appartementen zijn waar de bewoners nog lange tijd zelfstandig kunnen blijven wonen. Betaalbare woningen, gelukkig (langer) zelfstandig kunnen wonen, samenwerkende partijen, daar was het Impulsplan Wonen voor bedoeld. Ik ben blij dat wij vanuit de provincie dit project financieel hebben kunnen steunen." Het Impulsplan Wonen was de voorloper van het ontwikkelprogramma 'SteenGoed Benutten', het Gelderse programma dat helpt om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.  

Zorg dichtbij

In december 2017 hebben de bewoners de sleutels ontvangen van hun nieuwe appartement. Een mooi moment voor veel bewoners en hun familie, waar zij naar uit gekeken hebben. De 12 zorgappartementen zijn verdeeld over twee vleugels direct grenzend aan het Streekhistorisch museum Tweestromenland in het centrum van het dorp. De bewoners zijn erg blij met het resultaat, zij wonen zelfstandig met zorg dichtbij. Zij kunnen naar wens zorg inkopen van zorggroep Maas & Waal.

Zijlmanshof

Tijdens de feestelijke middag in oud-Hollandse sfeer hebben enkele bewoners samen met burgemeester Van Neerbos en gedeputeerde mevrouw Meijers ook de nieuwe naam van hun complex onthuld: Zijlmanshof. Het appartementencomplex is vernoemd naar Pastoor Zijlmans die in 1930 het initiatief nam voor de bouw van het klooster Huize Sint Elisabeth, dat nu Verpleeghuis Elisabeth is. Zorg voor ouderen, alleenstaanden en zieken vond hij, ook in die tijd, belangrijk.      

Foto 1: Op symbolische wijze en met hulp van gedeputeerde mevrouw Meijers van de provincie Gelderland skiën wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal, directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen en manager Maaike Versteegh van zorggroep Maas & Waal samen door het openingslint.  

Foto 2: Enkele bewoners onthullen samen met burgemeester Van Neerbos en gedeputeerde mevrouw Meijers de nieuwe naam van het appartementencomplex aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen: Zijlmanshof.

Deel deze pagina