Feestelijke oplevering nieuwbouw Weikesstraat Alem

Publicatiedatum: 16-07-2013

Op 16 juli j.l. heeft Woonstichting De Kernen samen met Woningstichting Maasdriel de woningen in het plan Weikesstraat Alem op denkbeeldige wijze opgeleverd. In een ‘estafette’ geeft Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen het stokje door aan Frans Nendels van Woningstichting Maasdriel en Woningstichting Maasdriel geeft het stokje door aan wethouder Jos Huizinga van gemeente Maasdriel. Laatstgenoemde overhandigt het estafettestokje symbolisch aan de nieuwe kopers en huurders en verwelkomt hen in Alem.

Inbreiding met provinciale steun mogelijk gemaakt

Jos Waalders, programmaleider van de Provincie Gelderland, zegt over dit nieuwbouwplan:”Ondanks dat er sprake is van een kleinschalig project in een kleine kern, is de provincie zich ervan bewust dat dit soort ontwikkelingen van groot belang zijn. Woningbouw op de voormalige bedrijfslocatie komt de kwaliteit en leefbaarheid van dit kleine dorp ten goede. De ISV2 subsidie gaf de laatste noodzakelijke financiële impuls om realisatie mogelijk te maken. Maar vooral de inzet van alle partijen maakt dat er sprake is van een succesvol resultaat.”

Langdurige samenwerking

De samenwerking tussen de provincie, de gemeente Maasdriel en de corporaties Woonstichting De Kernen en Woningstichting Maasdriel, leidt in 2009 tot het opheffen van de geurcirkel voor deze locatie. Als dan ook begin 2012 de zienswijzen op de bestemmingsplanprocedure zijn afgehandeld is de weg vrij voor het realiseren van woningbouw. Het 630 inwoners tellende dorp Alem, is een prachtig nieuwbouwplan rijker.

Over het nieuwbouwplan

Op de inbreidingslokatie zijn in de eerste fase elf nieuwe woningen gebouwd, vijf koop- en zes huurwoningen. In de toekomst is er nog ruimte voor de tweede fase waarin zes woningen staan gepland. 

Fotobijschrift: Wethouder Jos Huizinga overhandigt het symbolische estafettestokje aan de nieuwe bewoners van de Weikesstraat, Alem.

Deel deze pagina