Feestelijke start bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden

Publicatiedatum: 03-03-2016

Op woensdag 2 maart j.l. hebben wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Varikse3hoek in Heerewaarden. Bewoners, de klankbordgroep en samenwerkingspartners waren hierbij aanwezig. Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt, directeur van Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en wethouder Gerard van den Anker hebben kort gesproken over het herstructureringsproject, de samenwerking en deze bijzondere mijlpaal voor Heerewaarden.

Een feestelijke middag waarbij de Ganzenfanfare uit het dorp de sleutel overhandigt aan wethouder Van den Anker en Raphaël. “We gaan vandaag een huis bouwen”, vertelt Raphaël trots. Hij mag de kraan starten, waarna de boorpaal voor zijn toekomstige woning de grond in gaat. Een belangrijk moment waar de bewoners van de Varikse3hoek lang op hebben gewacht. De entree van Heerewaarden krijgt straks 38 energiezuinige woningen. Vandaag is de bouw van de eerste 12 woningen in fase 1 officieel gestart.

Steun provincie Gelderland

Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Maasdriel, Stedenbouwkundig bureau Urban Jazz, Bouwbedrijf De Vree en Sliepen en Woonstichting De Kernen, is de voorbereiding en vergunningsprocedure versneld verlopen. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit herstructureringsproject. Zij hebben een subsidie gegeven van 500.000 euro.

Planning

“We bouwen snel, over 3,5 maand worden de eerste woningen opgeleverd”, vertelt Ted van der Netten van Stigt. Nog voor de zomer woont ook de kleine Raphaël met zijn familie in een prachtige nieuwe huurwoningen aan de Variksestraat.

Fotobijschrift: Raphaël geeft het officiële startsein van de bouw Varikse3hoek in Heerewaarden en start de kraan waarna de boorpaal de grond in gaat.

Foto boven: De Ganzenfanfare uit Heerewaarden overhandigt wethouder Gerard van den Anker en de 7-jarige Raphaël Stuivenberg de sleutel van de kraan.

Deel deze pagina