Felicitaties voor de nieuwe huurders van 45 nieuwbouwwoningen in gemeente Zaltbommel

Publicatiedatum: 01-10-2018

Woensdag 26 september jl. zijn 45 nieuwe huurwoningen in Zuilichem en Aalst in het zonnetje gezet. Wethouder Van Leeuwen van gemeente Zaltbommel en directeur-bestuurder Marinus Kempe van De Kernen trokken deze middag langs drie locaties in deze twee dorpen. Zij spraken met bewoners en betrokken partijen en feliciteerden huurders met het prachtige resultaat. Verschillende doelgroepen, jong en oud, hebben hier een nieuw thuis gevonden.

Mooie mix

De feestelijke middag startte bij 8 woningen aan de Maas-Waalweg in Zuilichem en de 15 woningen aan de Waterlelie en Watermunt in Aalst. Starters konden met voorrang reageren op deze sociale huurwoningen. Uiteindelijk wonen er nu jongeren, kleine gezinnen, statushouders en bewoners vanuit de herstructurering Schoolstraat in Zuilichem. Een mooie mix van doelgroepen. 

Deltaplan

De twee plannen maken onderdeel uit van het Deltaplan goedkope huurwoningen. Met dit plan heeft de gemeente Zaltbommel versneld sociale huurwoningen gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door Sloven Architectuur B.V. en gerealiseerd door aannemersbedrijf Peter Peters B.V. 

‘Engelinus hof’

De derde locatie van deze middag is het nieuwbouwcomplex aan de E.P. van Ooijenstraat in Aalst. Wethouder Van Leeuwen heeft hier samen met bewoonster mevrouw Van Hees de nieuwe naam van het complex onthuld: ‘Engelinus hof’. Mevrouw Van Hees heeft de naam bedacht en vernoemd naar Engelinus Pieter van Ooijen die in het verleden veel heeft betekend voor het dorp en de regio.  Het appartementencomplex telt 22 appartementen, is ontworpen door architectenbureau Visser en Bouwman en gebouwd door aannemer BM van Houwelingen B.V. De bewoners zijn 55 jaar en ouder. Zij zijn erg tevreden met het resultaat.

Goede samenwerking

Wethouder Van Leeuwen en directeur-bestuurder Marinus Kempe benadrukken de goede samenwerking tussen alle partijen. Hierdoor zijn de woningen snel gerealiseerd en hebben verschillende doelgroepen een nieuw thuis gevonden in de dorpen.  


Fotobijschrift: Wethouder Van Leeuwen en bewoonster mevrouw Van Hees onthullen samen de nieuwe naam ‘Engelinus hof’ van het nieuwbouwcomplex in Aalst.

Deel deze pagina