Gelderse investeringsimpuls draagt bij aan extra werkgelegenheid

Publicatiedatum: 16-03-2015

De investeringsimpuls van de provincie Gelderland aan vijfenveertig Gelderse woningcorporaties heeft een positief effect op de werkgelegenheid in de regio. Naast circa 600 banen in de bouw worden 150 leerling-werkplaatsen gerealiseerd, zo blijkt.

In een filmpje wordt dit onderwerp nader belicht: http://youtu.be/Vn3Sxd3zOb8.http://youtu.be/Vn3Sxd3zOb8.

De Gelderse woningcorporaties, waar De Kernen onderdeel van uitmaakt, investeren momenteel flink in een kwaliteitsverbetering van circa 10.000 sociale huurwoningen in Gelderland. Door een bijdrage van provincie kunnen deze corporaties nóg meer investeren in het duurzaam maken van deze woningen. 

Bewoners krijgen door het aanbrengen van extra energiebesparende maatregelen een lagere energierekening én meer wooncomfort. In een reeks van zes films worden de voordelen van de investeringsimpuls in beeld gebracht.

In deze derde film komt gedeputeerde Jan Markink aan het woord. Hij belicht de positieve effecten van de impuls voor het bedrijfsleven. Ook nemen we een kijkje bij twee bedrijven die dankzij de investeringsimpuls banen konden behouden of zelfs nieuwe mensen konden aannemen. 

Deel deze pagina