Gemeente West Maas en Waal en De Kernen lanceren voorbeeldhuis in Maasbommel

Publicatiedatum: 09-06-2011

De Hoflaan 21 in Maasbommel is in juli en augustus het episch centrum van gemak, comfort en veiligheid. In het voorbeeldhuis tonen de gemeente West Maas en Waal en De Kernen, samen met een groot aantal partijen, het publiek hoe een eengezinswoning geschikt is gemaakt voor langdurig woonplezier.

'Thuis met het grootste gemak'

Comfort, veiligheid en gemak staan hierbij centraal.De achterliggende gedachte van dit initiatief is; goed voorbeeld doet volgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat inwoners van de gemeente West Maas en Waal zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven wonen als ze ouder worden. Alleen blijken weinigen te weten hoe dat kan. Het voorbeeldhuis is er om de bezoeker te inspireren en kennis te laten maken met alle mogelijkheden op het gebied van comfort, veiligheid en gemak in en om het huis.


Slimme oplossingen

Lang thuis kunnen blijven wonen, met en zonder lichamelijke ongemakken, staat centraal in het voorbeeldhuis. Kleine en grotere lichamelijke ongemakken zijn vertaald naar slimme oplossingen die het wonen aangenaam maken. Het gaat daarbij om woningaanpassingen, maar ook om technologische snufjes. Oplossingen zijn vaak eenvoudig en zelf toepasbaar, zonder grote ingrepen.


Bezoek het voorbeeldhuis en ontvang een verrassing

Adres: Hoflaan 21, Maasbommel

Wanneer: op vrijdagen tot 15 oktober 2011

Tijd: van 14.00 uur tot 17.00 uur of op afspraak (ook op zaterdagochtend of ’s avonds mogelijk).

Voor het maken van een afspraak voor bezoek of voor vragen, kunt u contact opnemen met het Servicebureau van Stichting Voormekaar op telefoonnummer 0487 593220 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 13.00u) of via mailadres servicebureauvoormekaarorg.

Geen eigen vervoer? Bel dan ook de stichting Voormekaar om een rit met de Plusbus te reserveren. Iedere bezoeker ontvangt bij het bezoek een verrassing.  

Gratis toegang

Toegang tot het voorbeeldhuis is gratis. Het initiatief wordt gesteund door gemeente West Maas en Waal, Woonstichting De Kernen, Provincie Gelderland en diverse lokale ondernemers en zorginstellingen.

Nog meer informatie, leest u hier>>

 

Deel deze pagina