Het kan wel?

Publicatiedatum: 15-11-2012

Links en rechts kopt de media met zware berichten over forse koopkrachtdaling, verliespercentages, hoge zorgpremies én het regeerakkoord voor corporaties. Moet ik hier veel over zeggen? Nee. We gaan er gewoon keihard op achteruit; de overheid roomt totaal zo’n 2 miljard af bij de corporaties de komende periode…Tel daar alle (woon)marktontwikkelingen bij op en we staan behoorlijk met onze rug tegen de muur. Voor een relatief kleine speler als De Kernen zijn de uitdagingen groter dan ooit!

 

 

Keuzes, keuzes, keuzes

Hoe overleef ik het regeerakkoord als De Kernen? Dat vraag ik me dus serieus af. En hoe betaal ik de rekening die ik gepresenteerd krijg van collega-corporatie Vestia, waarover ik me al behoorlijk boos heb gemaakt in mijn vorige blog….Het werk, zal ik u zeggen, blijft mij gelukkig veel inspiratie geven. We zijn er om te blijven. Als De Kernen blijven we in dit gebied werken voor onze klanten. En dan zeg ik nadrukkelijk ‘werkgebied’.

We kunnen als kleine speler voor het gebied veel betekenen en hebben ambities. We kunnen vooral in samenwerking met anderen veel, maar niet voor alle 35 kernen. Ergens zeg ik hier natuurlijk wel iets logisch. Welke andere organisatie kan met ca. 40 mensen (fulltime) 35 dorpskernen bedienen, waarin 4.500 klanten wonen verdeeld over 6 gemeenten in economisch zware tijden? Ik daag u uit…

Maar zelfs alleen logica redt ons niet, we moeten noodgedwongen nog meer keuzes maken, die niet altijd prettig zullen zijn. Keuzes die geld moeten besparen. Gaat innovatie ons redden? Samenwerking? Co-creatie, creativiteit, doorzettingsvermogen? Of geld? Of gaan uw goede ideeën ons verder brengen?

 

 

Lichtpuntjes

Alles hebben we nodig wat ik opsom. Ook geld. Een lichtpuntje is dat er voor leefbaarheid gelukkig nog geld is. Dus denkt u deze donkere dagen eens na over wat u kunt betekenen voor uw dorp? En stuur uw initiatief naar ons leefbaarheidsfonds. Ook de Provincie Gelderland geeft voor goede initiatieven veel geld. U kunt dus aan meer geldkranen draaien! Een luxe in deze tijd zou ik bijna roepen. Maar leefbaarheid is geen luxe, het is een voorwaarde voor een prettig bestaan. Dat u zelf initiatief moet nemen is ook logisch. U weet als geen ander wat uw directe omgeving of dorp nodig heeft. Dien uw initiatief voor 1 juni 2013 in. Dan wordt 2013 misschien toch mooier dan u dacht. Dit kan dus wel!

 

Ps. Mocht u volgend jaar ons jaarverslag niet meer op papier zien, dan komt dat omdat we deze alleen nog maar digitaal uitbrengen. We blijven zoeken naar wat wel kan…

 

Deel deze pagina