Hogenkamp vult marktvraag in

Publicatiedatum: 15-03-2012

Dichtbij het centrum van Beneden-Leeuwen heeft nieuwbouwplan Hogenkamp het hoogste punt bereikt. Een bijzonder plan, waar 10 huurwoningen worden gerealiseerd voor mensen met inkomens boven de € 43.000.

Tegenover de woningen bouwt De Kernen een appartementencomplex dat gehuurd wordt door het RIBW. Geheel volgens traditie wordt op woensdag 14 maart de vlag gehesen door wethouder Jos van Gruijthuijsen en directeur Marinus Kempe. Zij worden hierbij geholpen door Sara, het dochtertje van een toekomstige huurder.

De interesse is groot

In twee rijen van elk vijf woningen krijgt dit plan vorm. Allemaal ruime kwaliteitswoningen, geschikt voor een doelgroep die niet meer in aanmerking komt voor huurwoningen onder een maandelijkse huur van € 664,66. Deze woningen vullen een grote vraag in; na een informatiebijeenkomst zijn alle woningen verhuurd.

Zeer energiezuinig met label A+

De woningen zijn zeer energiezuinig en hebben Energielabel A+. Zowel de daken, als de gevels en vloeren zijn zeer goed geïsoleerd. Alle woningen krijgen vloerverwarming; dit is niet alleen comfortabel, het scheelt ook nog eens in de ruimte en energielasten.  

Fotobijschrift: Hijsen van de vlaggen door Marinus Kempe, directeur-bestuurder Woonstichting De Kernen (links) en Sara en wethouder Jos van Gruijthuijsen van gemeente West Maas en Waal (rechts).

Deel deze pagina