Hurwenen wordt ‘groen’

Publicatiedatum: 10-11-2014

De Kernen bouwt bijna energieneutrale huurwoningen

Het dorp Hurwenen is volgend jaar zes zeer energiezuinige huurwoningen rijker. Nieuwbouwplan Wielewaalpad in Hurwenen is gestart. Directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen en wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel presenteren met trots het bouwbord op de nieuwbouwlocatie, waar de bijna energieneutrale woningen gebouwd worden.

Klaar voor morgen

De woningen voldoen aan de eisen van de toekomst. De op het eerste oog normale woningen, zijn extreem energiezuinig door onder andere volledige isolatie, driedubbelglas en zonnepanelen. Het energielabel A++ en de energienorm (EPC) zijn 30% beter dan de huidige wettelijke eis voor nieuwbouw. De Kernen bereidt zich op deze manier voor op 2020. Dan moeten alle nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn.

Ruim wonen voor iedereen

De zes woningen zijn multifunctioneel; door de ruime indeling zijn deze geschikt voor alle leeftijden. Op de begane grond zijn een slaapkamer en douche aanwezig en op de eerste verdieping is het mogelijk twee slaapkamers te realiseren. De huurprijs is € 692,- per maand. Klik hier voor meer informatie >>  

Fotobijschrift: Directeur-bestuurder Marinus Kempe en wethouder Gerard van den Anker presenteren het bouwbord van nieuwbouwplan Wielewaalpad in Hurwenen.

Deel deze pagina