Huurders blij met make-over Voorstraat in Hedel en Ormelingstraat in Nederhemert

Publicatiedatum: 13-11-2015

In november heeft De Kernen de woningen in Hedel aan de Voorstraat 29 t/m 45 een complete make-over gegeven. En heeft vier woningen aan de Ormelingstraat 16 t/m 22 in Nederhemert opgewaardeerd. Bewoners reageren enthousiast op alle woningverbeteringen.

De Kernen doet dit om de buurt aantrekkelijk te maken en de leefbaarheid te vergroten. Kwaliteit van wonen en leven, daar gaat het om, volgens De Kernen. 

Wat is er gedaan in Hedel? 

De woningen hebben nieuwe aluminium kozijnen, ramen en deuren met isolatieglas HR++, nieuwe dakgoten en dakramen, mechanische ventilatie, een nieuwe HR-ketel en een nieuw dak op de bergingen. Ook de galerij en de tuin zijn compleet vernieuwd en is het gevelmetselwerk in dekkend fris wit geschilderd gecombineerd met eigentijdse kleuren. De werkzaamheden zijn gestart in juni dit jaar en zijn in november afgerond.

Wat is er gedaan in Nederhemert?

De woningen hebben een eigentijdse frisse uitstraling gekregen en zijn in de toekomst ook bestemd voor jongeren (HAT), omdat er een tweede slaap- of hobbykamer op zolder is aangebracht met een nieuwe vaste trap. De woningen zijn van energielabel C naar A+ gegaan. 

Fotobijschriften: de beelden voor en na de werkzaamheden in Hedel en Nederhemert spreken voor zich.

Deel deze pagina