Huurders De Kernen geven rapportcijfer 8,1 aan thuisgevoel

Publicatiedatum: 08-09-2020

Een belangrijke indicator voor leefbaarheid is of mensen zich ergens thuis en verbonden met de buurt voelen. Met een rapportcijfer 8,1 voelen huurders van De Kernen zich over het algemeen thuis. Een op de vijf huurders voelt zich (met een cijfer 10) heel sterk thuis op de plek waar zij wonen. En ongeveer 9% voelt zich er (helemaal) niet thuis.

Huurders in de leeftijd van 60 jaar en ouder voelen zich het meest thuis op de plek waar ze nu wonen en waarderen dit met een gemiddeld rapportcijfer 8,2. Het onderzoek is gehouden door onderzoeksbureau Right onder ruim 1.557 huurders van De Kernen waarvan 33% de vragenlijst online heeft ingevuld.

Huurders De Kernen meer tevreden
Landelijke cijfers zijn ook bekend. Het onderzoeksbureau KWH heeft een soortgelijk onderzoek binnen de corporatiesector gehouden. Landelijk wordt er een 7,3 gegeven aan het thuisgevoel. Het KWH onderzoek is gehouden onder 15.000 huurders van 61 corporaties.

Woning bepalend
De woning bepaalt het vaakst of iemand zich ergens thuis voelt, gevolgd door de buren, de rust, de omgeving en de buurt.

Relatie woning en thuisgevoel groot
De tevredenheid over de kwaliteit van de woning hangt nauw samen met het thuisgevoel van huurders. Huurders die de kwaliteit van de woning met een onvoldoende beoordelen, voelen zich er gemiddeld minder thuis (6,3) dan huurders die de kwaliteit met een 6 of 7 beoordelen (7,8). Huurders die de kwaliteit van de woning een 8 of hoger geven, voelen zich er het sterkst thuis (8,5). Gemiddeld waarderen de huurders de kwaliteit van de woning een 7,5, en wordt de buurt met een 7,6 beoordeeld.

De meeste huurders van De Kernen zijn 50 jaar en ouder en de huishoudens zijn klein.
75% van de huurders zijn mensen van 50 jaar en ouder. 44% van de huurders woont alleen en 39% heeft een huishouden van twee personen.

 

Deel deze pagina