Huurders geven zonnepanelenproject van De Kernen een 9

Publicatiedatum: 02-12-2019

In een grootschalig en onafhankelijk klantpanelonderzoek hebben huurders van De Kernen hun waardering uitgesproken over het zonnepanelenproject van De Kernen van de afgelopen jaren.

Liefst 830 mensen hebben aan het klantonderzoek meegedaan over de zonnepanelenactie. Hieronder de resultaten.

  • Over het algemeen is men zeer tevreden met de zonnepanelenactie, die gemiddeld maar liefst een 9 krijgt! Er is vooral veel tevredenheid over het besparen. Een klein percentage huurders is ontevreden over het feit dat zij minder zonnepanelen hebben dan anderen.
  • Twee derde van de huurders is (zeer) tevreden over het bedrijf dat de zonnepanelen heeft gelegd, de communicatie en informatie van De Kernen rondom de zonnepanelenactie en met de hoeveelheid energie die de zonnepanelen leveren.
  • 71 procent van de huurders geeft aan dat de energierekening door de zonnepanelen lager is geworden. Iets minder dan 20 procent geeft aan niet te weten of de energierekening lager is geworden.
  • Bijna 60 procent van de huurders kijkt bewuster naar het energieverbruik nu de woning zonnepanelen heeft en 70 procent probeert zo weinig mogelijk energie te verbruiken.
    Daarnaast maakt 29 procent van de huurders met zonnepanelen zich wel eens zorgen over de hoogte van de energierekening.
  • Het plaatsen van de zonnepanelen vergroot het bewustzijn van het eigen energieverbruik.  Meer dan de helft van de huurders zegt bewuster te kijken naar het energieverbruik in het huishouden nu de woning zonnepanelen heeft.
  • Huurders die een 8 of hoger als rapportcijfer geven voor de zonnepanelenactie zijn veel tevredener over de communicatie en informatie rondom de actie dan huurders die de zonnepanelenactie een lager cijfer hebben gegeven. Ook zijn zij veel tevredener over het bedrijf dat de zonnepanelen heeft gelegd en de hoeveelheid opgewekte energie. Deze huurders geven vaker aan dan de minder tevreden huurders, dat de energierekening lager is geworden.

Duurzame toekomst met De Kernen
De Kernen vindt duurzaamheid erg belangrijk. Zonnepanelen, isoleren en verder verduurzamen van de woningen, zijn de grootste voorbeelden. Wij betrekken huurders hier altijd tijdig bij. Zij mogen van De Kernen verwachten dat er actief gezocht wordt naar oplossingen die duurzaam, betaalbaar en goed te organiseren zijn. 

 

Deel deze pagina