Hybride warmtepompen voor 300 huurders

Publicatiedatum: 16-03-2021

Woonstichting De Kernen gaat dit jaar 300 woningen verder verduurzamen met hybride warmtepompen. De corporatie zet hiermee opnieuw een grote stap in het vergroenen van haar woningbezit. Huurders krijgen meer wooncomfort en gaan besparen op de gasrekening.

Een fors aantal CV-ketels stond op de planning om vervangen te worden. Dit heeft de corporatie als kans aangegrepen om serieus de volgende stap richting ‘aardgasloos’ te verkennen. De urgentie is groot om verder te verduurzamen. Waar dat vandaag al kan, zal De Kernen dat realiseren. Om die reden is dit grootschalige project in samenwerking met installatiebedrijf Kemkens uit Oss in maart in gang gezet. Beide organisaties zetten hier vaart achter.

Klimaatdoelen halen
Het grotere doel van De Kernen is om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan het behalen van de klimaatdoelen en in 2050 een circulaire corporatie te zijn. Bovendien zet zij zich in voor het betaalbaar houden van de woonlasten. Dat is mede mogelijk door woningen verder te verduurzamen.

Nieuwe techniek
Hybride warmtepompen zijn er in verschillende soorten, zodat deze kunnen aansluiten bij wat er technisch mogelijk is per type woning. Voor de woningen van De Kernen is gekozen voor twee soorten:  de ventilatielucht warmtepomp en lucht-water warmtepomp. Zo kan De Kernen goede ervaring opdoen met deze warmtepompen in deze groots opgezette proeftuin.

Huurder centraal
Wonen in een huis met een hybride warmtepomp is anders. De Kernen zet in samenwerking met Kemkens in op goed gebruik van deze nieuwe warmtetechnieken door huurders hier goed in te begeleiden.

 

Deel deze pagina