Inwoners Maas en Waal positief over woonomgeving

Publicatiedatum: 03-05-2012

De Kernen is onlangs op de weekmarkt in Beneden-Leeuwen in gesprek gegaan met willekeurige bezoekers. Ze wilde graag horen wat men van dorp waarin men woont en de woonomgeving vindt.

Opvallend zijn de overwegend positieve uitspraken.Doorgaans is men erg tevreden over zowel het gebied tussen de rivieren als het wonen in een van de dorpen. De Kernen heeft in totaal 140 mensen gesproken, waarvan 69% vrouw en 31% man. De gemiddelde leeftijd was 58 jaar. Het gemiddeld aantal jaar dat iemand in het dorp of gebied woont is 36.

De meeste mensen die De Kernen heeft gesproken zijn afkomstig uit Beneden-Leeuwen, zo'n 63%, gevolgd door Wamel (9%), Boven-Leeuwen (7%),  Dreumel (6%) en Alphen (5%). Ook spraken we mensen uit Altforst, Batenburg, Maasbommel, Puijflijk, Druten en Heerewaarden.

Minder positief is men over de drukke, gevaarlijke situatie in de Zandstraat (Beneden-Leeuwen), het zwembad dat weg is, openbaar vervoer dat niet altijd optimaal is, het ontbreken van een theater, beperkte (sport)voorzieningen voor kinderen, en dat er te weinig te doen is voor jongeren is. Hoewel de centrale ligging bij de positieve punten wordt onderkend, wordt de bereikbaarheid vaak als minpunt ervaren. En tot slot, er zijn weinig tot geen winkels in de kleine dorpen.

De tevredenheid over de winkels en de voorzieningen is vooral aanwezig bij mensen uit Beneden-Leeuwen. De tevredenheid over het gebied is nagenoeg bij iedereen aanwezig.

 

 

 

Deel deze pagina