Kennis als sleutel…?

Publicatiedatum: 12-11-2013

Afgelopen vrijdagavond was ik en mijn collega uitgenodigd op een bijeenkomst van de lokale SP, met als thema huren. Het verbaast u vast niet dat er naast Paulus Jansen (lid van de Tweede kamer voor de SP) veel klanten van De kernen in de zaal zaten.

Onderzoek

De SP had zelf onderzoek gedaan naar onze klanttevredenheid. Veel klanten bleken tevreden. Mooi dat uit dit onderzoek geen hele andere beelden kwamen dan uit ons eigen onderzoek (door het KWH). Zo kreeg ons onderhoud het cijfer 8,6. Toch zaten er ook klanten in de zaal die niet tevreden waren. Zij zijn niet blij dat onze sloop- en nieuwbouwplannen voorlopig afgeblazen zijn door de buitensporige verhuurdersheffing. Deze bedraagt nu al één miljoen euro, maar gaat oplopen tot een zo’n vier miljoen euro per jaar in 2017. Ja, die bedragen gelden alleen al voor De Kernen. Serieus geld, om het zo maar te stellen. Dit  moet voor een belangrijk deel opgebracht worden door mensen, zoals die ook op de SP bijeenkomst waren. Dit is erg confronterend voor deze groep mensen. Zij  krijgen de komende jaren een forse stijging van woonlasten. En dat ook nog eens in een hoog tempo, terwijl de hypotheekrenteaftrek in 30 jaar langzaam wordt afgebouwd!

Vakkennis

Ondanks dat de SP niet helemaal mijn kleur is, heb ik bewondering voor de vakkennis van Paulus Jansen en hoe hij deze kennis inzet voor de volkshuisvesting. Hij weet waar hij het over heeft. Deze vakkennis ontbreekt te vaak bij Tweede Kamerleden van de verschillende  Kamerfracties, moet ik helaas constateren. En het resultaat laat zich dan ook raden; niet alle beleidskeuzes zijn goed doordacht, sterker nog, buitengewoon slecht voor de volkshuisvesting!

Leren…

Den Haag kan nog leren van de kennis op lokaal niveau. Dank aan de SP dat De Kernen te gast mocht zijn en iets heeft kunnen vertellen over wat ons bezig houdt: goed en betaalbaar wonen!

Deel deze pagina