Koopovereenkomst gronden getekend Schoolstraat-Oost in Gameren

Publicatiedatum: 26-11-2012

Op donderdag 15 november 2012 tekenden Waalwaardwonen en ABB Ontwikkeling uit Sliedrecht de koopovereenkomst voor circa 41 kavels, bestemd voor koopwoningen op de ontwikkellocatie Schoolstraat-Oost in Gameren.

Waalwaardwonen werkt voor de oostzijde van de Schoolstraat te Gameren aan een nieuwe wijk. Het plan gaat uit van 41 koopwoningen en ongeveer 30 huurwoningen. ABB realiseert de koopwoningen, zowel in de vrije sector als sociale koop. De Kernen ontwikkelt de huurwoningen. Verder is er ruimte voor 9 vrije kavels en een kerk voor de Hersteld Hervormde Gemeente Gameren.

Klantgericht ontwikkelen

ABB heeft het keurmerk Klantgericht Bouwen. De 41 koopwoningen worden vraaggestuurd ontwikkeld; dat betekent dat ABB rekening houdt met de lokale behoeften en desgewenst per blok ontwikkelt. Via een marktonderzoek haalt ABB de woonwensen van geĆÆnteresseerden op. Daarna werkt de ontwikkelaar in overleg met potentiĆ«le kopers de plannen verder uit. De uitwerking van de plannen start in 2013. Mogelijk kan de ook verkoop nog in begin 2013 plaats vinden. Belangstellenden voor de ontwikkeling in Gameren kunnen zich aanmelden via de vernieuwde website www.waalwaardwonen.nl

Voorbereidende besluiten en werkzaamheden

De gemeenteraad van Zaltbommel stelde afgelopen donderdag het bestemmingsplan voor de Schoolstraat-Oost vast. Deze stap in de besluitvorming maakt woningbouw op de locatie mogelijk. Met de vaststelling van het plan is de komst van de kerk voor de Hersteld Hervormde Gemeente Gameren een stuk zekerder geworden. Naar verwachting levert Waalwaardwonen de grond bouwrijp op na de zomer van 2013.

Foto: Waalwaardwonen (links en midden) en ABB ontwikkeling (rechts) ondertekenen de koopovereenkomst voor de koopwoningen van Schoolstraat-Oost in Gameren.

Deel deze pagina