Kulturhus Ophemert 'de lucht in'

Publicatiedatum: 25-08-2010

Burgemeester van Neerijnen, Loes de Zeeuw, en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen hebben op 24 augustus jl. het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Kulturhus aan de Blankenburgsestraat in Ophemert. Onder luid gejuich van de kinderen van de naastgelegen OBS Prins Willem Alexander, zijn 160 ballonnen met een wedstrijdkaart de lucht in gegaan. Dit gebeurde na het oplaten van twee grote rode ballonnen door de twee initiatiefnemers van het eerste uur voor het Kulturhus: Cor Kranendonk en Wim Scherphof. Zij lieten hiermee op symbolische wijze hun voortrekkersrol los.

Na het oplaten van alle met helium gevulde ballonnen, hebben Loes de Zeeuw en Marinus Kempe het bouwbord onthuld. Zij hebben de aanwezigen toegesproken en de initiatiefnemers bedankt voor hun werk de afgelopen jaren. Het belang van de komst van een Kulturhus hebben zij ook benadrukt; iedere inwoner van Ophemert gaat hier profijt van hebben.

Subsidie

Ook de provincie Gelderland ziet de meerwaarde van de komst van het Kulturhus in Ophemert. De Provincie heeft onlangs subsidie toegekend van 300.000 euro.

Langste reis

De leerlingen van de OBS Prins Willem Alexander kunnen met het aan de ballon bevestigde kaartje een prijs winnen; degenen van wie de ballon de verste reis heeft gemaakt, ontvangen een leuke prijs van De Kernen.  

In memoriam Loes de Zeeuw die overleed op 26 september 2010. 

 

Deel deze pagina