Maatjesproject Beneden-Leeuwen goed gestart

Publicatiedatum: 17-03-2017

Het Maatjesproject van Woonstichting De Kernen aan de St. Josephstraat in Beneden-Leeuwen is goed gestart. Hier wonen nu vier jonge statushouders en één Nederlands maatje. Er is nog één kamer vrij voor nog een Nederlands maatje.

De woning heeft zes slaapkamers met elk een eigen badkamer. En er is een gezamenlijke woonkamer en keuken. De Kernen zoekt nog één Nederlands maatje. De Nederlandse maatjes hebben een belangrijke sleutelrol bij de integratie van de statushouders.

Warm welkom in de buurt

Dankzij een goede samenwerking met en de betrokkenheid van buurtbewoners, gemeente, VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), tekende het eerste Nederlandse maatje Marlene in oktober 2016 haar huurovereenkomst voor de kamer aan de St. Josephstraat in Beneden-Leeuwen. Kort daarna volgde de intrek van vier statushouders.

Jonge vrouwen

Ingeborg Oorsprong en Dorette van Oijen van VluchtelingenWerk Nederland begeleiden de bewoners intensief. Ingeborg Oorsprong: “Hier wonen alleen jonge vrouwen. Dit bijzondere project sprak ons direct aan. Een intensieve begeleiding is belangrijk, vooral omdat ze elkaars taal niet spreken en daardoor nog erg op zichzelf zijn. Dit heeft tijd nodig. Het komt goed." Antonette Reuser van gemeente West Maas en Waal vult aan: "Dit is een uniek project in onze gemeente. We zijn blij met de goede start. De jonge vrouwen zijn met open armen ontvangen door de buurt. Dat is fijn om te zien.”

Nog één kamer vrij

De Kernen zoekt nog één Nederlands maatje. Marlene: "Het is heel fijn wonen midden in het centrum van Beneden-Leeuwen. Ik ben blij met deze kans. Naast mijn opleiding en werk, help ik mijn huisgenoten zo goed als ik kan. Ik hoop dat we snel een tweede Nederlands maatje vinden. Dan kunnen we elkaar helpen." 

Interesse?

Neem contact op met Suzanne van Mook van De Kernen via T 088 58 24 000 of e-mail wsmdekernennl

Fotobijschrift: Het Nederlandse maatje Marlene (links) heeft samen met haar huisgenoten gekookt en buurtbewoners uitgenodigd kennis te komen maken.

Deel deze pagina