Maatschappelijke bestemming voor pand De Kernen in Beneden-Leeuwen

Publicatiedatum: 09-10-2012

Op 3 oktober jl. spraken Hans van Putten, directeur van De Drie Notenboomen BV en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, de intentie uit samen te werken om het pand aan de Brouwersstraat 1 in Beneden-Leeuwen gereed te maken voor een van de zorgformules van De Drie Notenboomen: ‘De Herbergier’.

‘De Herbergier’ is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een Herbergier wonen ongeveer 16 mensen op een zodanige manier dat hun leven zoveel mogelijk hetzelfde is als het leven zoals ze dat altijd geleid hebben. De zorgondernemers die een Herbergier leiden en er zelf ook wonen, steken alle tijd en energie in hun gasten. Voor De Herbergier in Beneden-Leeuwen staan al twee enthousiaste ondernemers klaar. Na een verbouwing in 2013 krijgen mensen met geheugenproblemen hier hun nieuwe thuis.

De Drie Notenboomen

De zorgformules van De Drie Notenboomen zijn gebaseerd op zorgondernemerschap, kleinschaligheid en een uitgesproken visie op zorg. Zij zijn steeds op zoek naar geschikte locaties en zorgondernemers, zodat ze genoeg nieuwe huizen kunnen openen om aan de vraag te voldoen. De Drie Notenbomen is ook de bedenker van de formule van de inmiddels bekende Thomashuizen.


Deel deze pagina