Metamorfoses in Gameren en Nederhemert

Publicatiedatum: 25-01-2016

Woonstichting De Kernen heeft onlangs in twee dorpen in de gemeente Zaltbommel 25 woningen een facelift gegeven en verduurzaamd. Het straatbeeld is fors veranderd en de woningen zijn door verschillende maatregelen aanzienlijk energiezuiniger geworden.

In Gameren zijn 18 woningen grondig aangepakt. De woningen staan in de Ouwelsestraat, Oude Weidestraat en de Jan van Steenbergenstraat.  De bewoners zijn blij met het fraaie uiterlijk van de woningen en met het feit dat de woningen veel beter geïsoleerd zijn. De woningen zijn van gemiddeld van energielabel C/D/E naar A+ gegaan.  Dit is goed voor de portemonnee en het milieu. Ook het wooncomfort is aanzienlijk verbeterd. In Nederhemert hebben 7 woningen in de Hofstraat een facelift gekregen en zijn van energielabel C, D en E naar energielabel A gegaan. Eerder werden al 4  woningen aan de Ormelingenstraat al flink onder handen genomen.  

Verduurzaming hoog op de agenda

De Kernen gelooft in dorpen die in balans zijn en zet zich in voor kwaliteit van wonen en leven van haar klanten. Om die reden kijkt De Kernen goed naar welk deel van haar woningbezit geschikt is voor deze grondige aanpassingen. Verduurzaming staat voor 2016 ook hoog op de agenda.    

Foto’s

Gemaakt door Anja Loepa


Deel deze pagina